Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınırda üzücü gelişmeler

Türkiye-Suriye sınırının Hatay kesiminde,

Türkiye-Suriye sınırının Hatay kesiminde, geçtiğimiz hafta sonunda üzücü gelişmeler yaşandı. İlimizin Reyhanlı-Suriye sınırında, Atme Sınır Kampı’ndaki Suriyeliler, patlayıcı atmak suretiyle nöbet kulübesine saldırdı.
Alınan bilgiye göre, Türkiye’nin kurduğu kamptaki Suriyeliler, beton duvarı geçip, nöbet kulübesini ele geçirmek istedi. Bu arada Suriyeli mültecilerin buğday tarlalarını ateşe verdiği de kaydedildi. Bu arada Türkiye tarafındaki köylüler, çıkan yangını söndürmeye çalışırken, Suriyeliler bu kez zeytinlikleri ateşe verdi.
‘NEDEN, UYUŞTURUCU’ İDDİASI!
İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, olayların başlama nedeninin İskenderun’daki uyuşturucu operasyonu olduğunu iddia ederken, Adana Milletvekili İsmail Koncuk da, “Reyhanlı’da Suriyeli sığınmacılar, buğday tarlalarımızı yaktı, karakola saldırı gerçekleşti. Olayların arkasında, İskenderun’da mallarına el koyulan Suriyeli bir uyuşturucu baronunun olduğu söyleniyor. Bugün böyleyse, 10-20 yıl sonrasını düşünmek bile tüyler ürpertici. Devleti yönetenler, bu gidişatı görmek ve tedbir almak zorundadır” açıklaması yaptı. -Cemil Yıldız-