Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyasette Seviye Düşüyor!

KİMYECİ: Büyükşehir iflas etti.

KİMYECİ: Büyükşehir iflas etti. ASİ’ye kanalizasyon suyu akıyor. DSİ Karasu Barajı’ndan su verdi, Lütfü Savaş depoları yenilemediği için, su, şebekeye ulaşmıyor ve memlekette SU’suzluk yaşanıyor.
YELOĞLU: Lütfü Savaş ile Antakya 10 yıl, Hatay 5 yıl kaybetti. Antakya’da bıraktığım hizmetlere ilave yok. Hatta bazıları bozulmuş. Hatay BŞB iyi yönetilmediği için aday adayı oldum. Lütfü Savaş “Hayalci” desem kifayetsiz, “Yalancı” desem hakaret olur.
SAVAŞ: 9 Arıtma tesisini, yağmur hatları yenilemesini, içme suyu şebekesini, Asi Nehri projesini Yeloğlu mu yaptı? Ona başarılar dilerim. Kimyeci yanlışları söyledikçe ve halkı kandırmaya yöneldikçe, ben doğruları söylerim, MAHCUP olur. “Üç baraj bitti” diyor! 3 baraj da bitmedi, 3 müteahhit de işi bıraktı. Kimyeci, halkın gözünün içine baka baka yalana başvuruyor. İflas eden Büyükşehir değil, Türkiye ekonomisidir.

Yerel seçimler yaklaştıkça, aday adayları arasındaki söz düellosu zaman zaman kızışıyor, kimi zaman seviyeyi zorlayan suçlamalar da yapılmıyor değil. Aday adayları lügatında hiç de sevimli olmayan “Yalan-Yalancı” sözcüğü adeta kendine yer bulmuş görünüyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’den yeniden aday adayı olan Lütfü Savaş ile AKP’den aday adayı Mehmet Yeloğlu ve Antakya AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Kimyeci arasındaki söz düellosunda açıklamalar, iddialar ve suçlamalar siyasi kulislerde tartışılıyor.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, çeşitli platformlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın belediyeyi iyi yönetemediğini, büyükşehrin iflas ettiğini, Karasu Barajı’ndan gelen SU’yun Büyükşehir Belediyesi’nce depolar yenilenmediği için şebekeye yetişemediğini, dolayısıyla kentin SU’suz kaldığını söylemişti.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Yeloğlu da, hafta içinde gazeteci ve STK temsilcileri ile yaptığı sohbetlerinde, Antakya Belediyesi’ni bıraktıktan sonra hizmetlere yenisinin eklenmediğini, hatta bazı hizmetlerin de bozulduğunu üzülerek gözlemlediğini, büyükşehrin de iyi yönetilmediğini ve Lütfü Savaş döneminde Antakya’nın 10 yıl, Hatay’ın ise 5 yıl kaybettiğini savundu. Yeloğlu, CHP aday adayı Lütfü Savaş için, “Hayalci desem kifayetsiz, Yalancı desem hakaret olur” şeklinde tanımlamada bulundu.
Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş da, kendisine yönelik iddialara cevaben, Kimyeci için, “Büyükşehir iflas etti diyor! 1 Milyar 100 Milyon TL civarında borçlanma limitimiz var ve sadece % 20’sini kullanmışız. Önce gidip kendi Partilerinin belediyelerine baksınlar. Batan Hatay Büyükşehir Belediyesi değildir, batan Türkiye ekonomisidir. O da kendi Partilerinin yönetiminde. Hatay’da batan bir büyükşehir yok. Gelen parayı itina ile harcayan bir büyükşehir var.
Sayın Kimyeci ne yapmış bugüne kadar? Bu işler yalan söylemek ile olmuyor. Hangi belediyenin müsrif bir şekilde yönetildiğini herkes biliyor. ‘DSİ Karasu Barajı’ndan su verdi, ancak Başkan Savaş depoları hala yenilemediği için su şebekeye ulaşmıyor’ diyor. Bir kere barajlar, depolar ve isale hatları DSİ’ye ait. Ne depolar bitti, ne isale hatları bitti. 2011 yılında bitirilmesi gereken Karaçay Barajı hala bitirilmedi. Şu anda da suyunu boşaltmak zorunda kaldılar. Çünkü orta kısmından dakikada 250 Lt’ye yakın su kaçırıyor. Şu an Karaçay Barajı’nın yalnızca 4’te 1’i dolu.
En büyük ilçenin belediye başkanı ne dediğine dikkat etmeli. Halkı kandırmak için böyle şeyler söylerse ben de doğruları anlatırım. Mahcup olur. Karaçay Barajı bitmedi, Müteahhittin 20 Milyon TL alacağı olması sebebiyle iş durdurulmuştur. Jet-grout yapmaları gerekmesine rağmen, orada makine çalıştırdıkları için o bölgede kaçak oluşmuş. Bu kaçağın önlenmesi için 9 Milyon TL’ye ihtiyaç var. DSİ, önceki borçlarını ödeyemediği için bunu da yaptıramıyor. Tahtaköprü Barajı ve Reyhanlı Barajı da bitirilemedi. İsmail Kimyeci, bitirilmeyen barajları bitirilmiş gibi göstermemeli. 3 barajda da müteahhit işi bırakmıştır. Bunların hiçbirinden haberi yokmuş gibi bu cümleleri kurması, halkın gözünün içine bakarak yalana başvurması doğru değil” dedi.
Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş,
AKP Büyükşehir Aday Adayı Mehmet Yeloğlu için de, “Hatay benden sonra geriye gitti diyor. 9 tane arıtma tesisini Sayın Yeloğlu mu yapmış? Asi Nehri onun döneminde mi böyle güzelleşti? Yağmur suyu kanalizasyon hatları yenilenmişti de, ben ikinci kez mi yeniliyorum? 60 yıllık içme suyu şebekesini Sayın Yeloğlu mu yeniledi? Adaylık yarışında Yeloğlu’na başarı dilerim” dedi. -Cemil Yıldız-