Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Solğun, öğretmen Sedat Gürsel’in darp edilmesini sert dille kınadı

Artık Yeter, Şiddete Karşı

Artık Yeter, Şiddete Karşı İdari ve Hukuki Tedbirler Acilen Alınmalı

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, Öğretmen Sedat Gürsel’in dap edilmesini sert dille kınadı, “artık yeter” diyerek Milli Eğitim Bakanlığına ve Hükümete çağrıda bulundu: “Artık sabırlar tükendi! Özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir” dedi.
Bir velisi tarafından sandalye ile saldırıya uğrayan üyeleri, Altınözü-Yolağzı İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Sedat Gürsel’in, ölümcül sonuç doğurabilecek şekilde darp edildiğini söyleyen Solğun, şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ettiklerini bildirdi, öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ettiklerini dile getirdi.
Yetki sahipleri kınamakla yetinmemeli …
Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabi ki olumlu bulduklarını, ancak, yetki sahibi olanların sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüklerini ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını istediklerini söyleyen Solğun, Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki açıklamasında şunlara değindi: “Artık yeter! Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir.
Hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir.
Medya itibarı rencide edici haberlerden kaçınmalı …
Buradan ilan ediyoruz; şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise, bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorumlularından birisi olarak bu tedbirleri almayan makamları göreceğiz! Ayrıca medya kuruluşlarının öğretmenlerimizin itibarını rencide edici haberlerden kaçınmaları, öğretmene saygı ve değeri öne çıkaran yayınlara öncelik vermelerinin de öğretmene şiddet olaylarının önlenmesi anlamında katkısı olacağını da hatırlatmak istiyoruz.
Şimdiye kadar hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyu gündemine gelmemeyi diliyoruz.”
Kınamakla yetinmeyin, gerekeni yapın …
Konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e de seslenen Solğun, “Artık bu vahşete karşı gereken tedbiri almaya davet ediyoruz. Ve tüm muhataplarımıza soruyoruz gündeminize gelmek için illa da ölmemiz mi gerekiyor.
Kınamakla yetinmeyin artık gerekeni yapın. Altınözü ilçemizden sesimizin ulaştığı herkese sesleniyoruz şu fotoğraflar hepimizin utancı olmalıdır bir Öğretmene yapılan bu muamele hepimizin içini acıtmalıdır. Unutmayalım ki Öğretmene verdiğiniz değer aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.”
Mehmet ÖZGÜN