Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sorunların çözümü kutuplaşmak değil kucaklaşmaktır

SP İl Başkanı Mustafa

SP İl Başkanı Mustafa Eğe, birbiriyle uğraşan Türkiye’nin kimseye bir faydasının olmayacağını vurguladı

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe, haftalık il toplantısında partililere hitap etti, Referandumda Evet veya Hayır diyecek olan herkesin bu ülkenin evlatları olduğunu, birbiriyle uğraşan Türkiye’nin kimseye bir faydasının olmayacağını, tam aksine Siyonizm’in planlarına hizmet edileceğini söyledi.
Bu devasa problemleri çözmenin ilk şartının kutuplaşmak değil, kucaklaşmak olduğuna vurgu yapan SP İl Başkanı Mustafa Eğe, “Bir kez daha söylüyorum, görüşlerimiz, düşüncelerimiz, kararlarımız farklı olabilir. Ama hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Birlik olursak aşamayacağımız hiçbir engel, hiçbir zorluk yoktur. Ama kutuplaşırsak, birbirimizi düşman olarak görürsek hepimiz kaybederiz. Gelin meselelerimizi el birliği ile çözelim. Batı’nın uydusu bir Türkiye yerine, İslam dünyasının mazlumlarına öncülük eden bir Türkiye’yi kuralım” dedi.

Avrupa ülkeleri ile yaşanan sorunlar miting meydanlarında referandum malzemesi yapılıyor …

Konuşmasında hükümetin dış politikasını sert bir dille eleştiren SP İl Başkanı Mustafa Eğe, Avrupa ülkeleri ile yaşanan sorunların miting meydanlarında referandum malzemesi yapıldığını savundu.
Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı takındıkları tavrın ağız dalaşıyla geçiştirilemeyeceğine değinen Başkan Mustafa Eğe, “Bu sorunları ortadan kaldırmak sloganlar ile onlarla ağız dalaşına girmekle olmaz. Güçlü bir ülke, bir arada olan bir ülke, üreten bir ülke olmak ile ortadan kalkar. Aksi takdirde, bunun ceremesini yurtdışında yaşayan soydaşlarımız çekerler” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayır çadırını ziyaret etmesini takdir ile karşıladığını söyleyen Başkan Mustafa Eğe, şunları dile getirdi: “Sadece şu son birkaç haftada olanlara bakalım. Önce ABD tarafından 9 ülkeye vize yasağı getirildi. Bu 9 ülkenin tamamı İslam ülkesiydi. Hemen ardından aralarında THY’nin de yer aldığı bazı havayolu şirketlerine bilgisayar, tablet yasağı getirildi. Bu şirketlerin tamamı da yine İslam ülkelerine ait şirketlerdi. ABD, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, kendi suçlarını örtmek için İslam dünyasına çamur atmaya kalkmaktadır.”

Zengin kaynaklarına rağmen neden en yoksul olan İslam ülkeleridir?

Konuşmasında üç ayların önemine de değinen Başkan Mustafa Eğe, mübarek ayların İslam dünyasının direniş ve dirilişine vesile olmasını temenni etti, bütün Müslümanların Regaip Kandili’ni de kutlayarak, şunları dile getirdi: “İslam coğrafyası olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki, gerçekten her şeyden çok düşünmeye ihtiyacımız var. Düşünmeliyiz. Dünyanın en zengin yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip olmasına rağmen neden en yoksul ülkeleri İslam ülkeleridir. Barış ve merhamet dini olmasına rağmen neden hemen her İslam ülkesinde bir çatışma, bir kaos, bir kutuplaşma, bir gerginlik var. İslam, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi emrederken, neden Müslümanlar bugün bu kadar dağınık, bu kadar birbirine düşman? İşte mübarek 3 ayları fırsat bilip, başımızı da önümüze koyup bunları düşünmeliyiz” dedi.
Mehmet ÖZGÜN