Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soruşturma kenetlendirdi

Lütfü Savaş’a karşı, mesafeli,

Lütfü Savaş’a karşı, mesafeli, tereddütlü olanlar, şimdi yanında…

İçişleri Bakanlığı’nın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında, ilimizdeki Suriyelilerin hızla artan nüfusları ile önümüzdeki süreçte yerel yönetimlerde söz sahibi olacaklarına ilişkin açıklamalarına soruşturma açması, seçmen tabanında olumlu karşılanmazken, bir şekilde Lütfü Savaş’a karşı kırgın, küskün ya da mesafeli olanları Lütfü Savaş’ın etrafında kenetledi. İlginçtir, iki gündür Hatay’da Lütfü Savaş’a karşı olduğunu, oy vermeyeceğini söyleyen yüzlerce-binlerce kişi, soruşturmanın haksız açıldığı kanaati ve vicdani sorumluluğu ile Lütfü Savaş etrafında kenetlendi.
Açıklamanın yapıldığı Pazar akşamından sonraki 24 saatte, kentin tanınan belli başlı isimlerinin Lütfü Savaş hakkındaki soruşturmaya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:
-MEHMET GÜZELMANSUR (Milletvekili):
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Sayın Lütfü Savaş hakkında açılan soruşturma, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili doğan paniğin, kaybetme korkusunun üstüne inşa edilmiş yanlış bir hesaptır.
İSMET TOKDEMİR (Milletvekili):
Hizmet adamı, halkın adamı, Hatay sevdalısı Lütfü Savaş’ı, anladınız ki sandıkla yenemeyeceksiniz, böyle ucuz numaralarla da Hataylının iradesinin önüne geçemezsiniz. Lütfü Savaş yalnız değildir. Zira arkasında Hatay’ın iradesi var, seçmeni var. Hep birlikte, gönül birliğiyle yeniden kazanacağız. Lütfü Savaş yalnız değildir.
ŞEFİK ÇİRKİN (MHP Eski Milletvekili):
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş’a, Suriyeli seçmenler hakkındaki görüşleri için açılan soruşturmayı ne etik bulurum, ne de akıllıca. Bir siyaset adamı olarak, bu işlere her zaman karşı durmuşum, dururum da. Kaldı ki bu sorun hepimizin sorunu. 12.500 civarında Suriyeli seçmen olduğunu zaten Sayın Bakan söylüyor. Bu sayı seçimleri etkilemez mi? Geçen seçimlerde 4000 civarında bir fark vardı sadece! Bu olayda, AKP’nin, yerel siyasetçi ve adaylarının da bir rolü olduğunu da düşünmüyorum. Ancak devlet aklının devreye girip, daha ileri bir aşamaya müsaade edilmeyeceği kanaatindeyim. Seçimler, özgür ortamda yapılmalı, gölge düşmemelidir. Yoksa tamiri mümkün olmayan sonuçlar doğabilir. Kamuoyundan ricamız, soğukkanlı olunmasıdır. Saygılarımla.
SERVET MULLAOĞLU (Av. CHP eski İl Bşk.):
Suriyelilerin seçmen yapılmasını eleştirdi diye, seçimlere çok az bir süre kalmışken Lütfü Başkan hakkında soruşturma açmak kabul edilebilir değildir. Bu soruşturma, ne vicdani ne de hukukidir. Asla kabul etmiyoruz!
RİYAT KIRMIZIOĞLU (CHP’den eski Mill. Adayı):
Susacağımızı mı sanıyorsunuz? Korkacağımızı mı sanıyorsunuz? Vazgeçeceğimizi mi sanıyorsunuz,? Halkız, haklıyız, kazanacağız! Yanındayız Lütfü Savaş.
SADE SEÇMENLER:
-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Lüfü Başkan hakkında açtığı soruşturma sebebiyle teşekkür ederim,
Bu paylaşımı yapacağım hayatımda aklıma gelmezdi. Hiç bir güç, CHP’lileri bu kadar birbirine kenetleyemezdi.
Hatay’a Lütfü Savaş…
-Lütfü Savaş yalnız değildir. Çünkü;
1-Yıllardır belediyesinde kamp kuran İçişleri Bakanlığı müfettişleri, bir tek yolsuzluğunu dahi tespit edememişlerdir. Yolsuzluk üzerinden onu vuramayanlar, söylemleri üzerinden vuramayacaklardır.
2-Suriye’liler konusunda söyledikleri doğrudur ve acı gerçeğimizdir. Başkan, az bile söylemiştir.
3-Ben daha çoğunu söyleyeceğim. Benim doğduğum belde Antakya-Narlıca’da Suriyeli sayısı, Türklerin sayısının en az iki katıdır.
4-Açılan soruşturma, Lütfü Savaş’ı yıldırmayacak, tam tersi daha da güçlü kılacaktır. Çünkü Suriyelileri istemeyen Hataylılar onun etrafında kenetleneceklerdir.
5-Açılan bu soruşturma, Lütfü Savaş’ın, CHP’nin kazanacağının korkusunun ürünüdür. Bu da bize keyif verir.
6-Baharın gelişini soruşturmalarla engelleyemezsiniz.
7-Seninleyiz Lütfü Savaş. Martın sonu bahardır.
-Lütfü Savaş’ı desteklersiniz veya desteklemezsiniz, seversiniz veya sevmezsiniz, bunların hepsi bugün apayrı bir konu. Ama sevmeyeceğiniz ve desteklemeyeceğiniz bir şey varsa, o da Lütfü Savaş’ın hakkında açılan soruşturma olmalı. Bu soruşturma, millet iradesine yapılan bir soruşturmadır. Bu soruşturma, hakka ve hukuka vurulan bir darbedir. Bu soruşturma, soruşturma açanların ayyuka çıkan yolsuzlukları, haksızlıkları örtme hareketidir. Bu soruşturma, Lütfü Savaş’ın kantarıdır. Haklının ağır basacağı, gayri hukuki işlemlerle seçimleri kazanmaya çalışanların hafif geleceği bir kantardır. Haksızlıklara prim vermemek üzere, hangi partiden olursa olsun, 7 den 70 e tüm Hataylıların kenetlenip; kardeşlik, barış ve hoşgörü kenti olduğumuzu ispatlama günüdür.
Gün, Lütfü Savaş’ın ve adaletin yanında yer alma günüdür Hatay’ın Başkanı Lütfü Savaş. Lütfü Savaş yalnız değildir.
Dün bu yorumlar dikkati çekerken, kentin akıllı ve deneyimli politikacılarının genel yorumu da, “Gelişme, Lütfü Savaş’ın seçimi kazanması için en iyi fırsat. Oy dengesini Lütfü Savaş lehine değiştirebilir” şeklinde.
FATİH ERTÜRK (GAZETECİ):
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili açıldığı iddia edilen soruşturma, AKP’nin, Suriye politikasında hala doğru olanı yapmaktan uzak kaldığını ve deyim yerindeyse hala akıllanmadığını gösteriyor. Lütfü Savaş, bu konuda haklıdır ve desteklenmelidir. -Cemil Yıldız-