Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su Borçlusunun, Evi Haczedilip Sattırıldı!

Su Borçlusunun, Evi Haczedilip

Su Borçlusunun, Evi Haczedilip Sattırıldı!

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, HATSU’ya 7905 TL su borcu olan bir işçi ailesinin, borcunu ödeyemeyince, çadır yaşamından kısa bir süre önce satın alıp geçtiği evinin icra kanalıyla sattırıldığını söyledi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, bu iddiayı, Büyükşehir Meclisi’nin 2020 yılı son toplantısında gündeme getirdi.
Hatay BŞB Meclisi’nde gündem dışı söz alan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un açıklamaları ve iddiaları şöyle:
“Sizlere, yaşanmış, içimizi kanatan bir olayı anlatmak, sizlerin vicdanına seslenmek istiyorum. Urfa’dan Hatay’a, Kırıkhan’a yerleşmiş, Hassa ile Kırıkhan arasında bulunan Deliçay mıntıkasında 4 çocuğuyla 10 yıldır çadırda yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Urgan isimli bir kardeşimiz var. Bu kardeşimiz, tarlada amelelik yaparak, varıyla yoğuyla biriktirip bir ev satın almış. Buraya kadar her şey güzel. Ama içimizi kan ağlatan bir şey var…
Bu kardeşimizin, HATSU’ya olan 7905 bin TL su borcundan dolayı, HATSU, 1 Aralık 2020 tarihinde, icra ilanı ile bu ailenin evini sattırdı. Bu işin müsebbibi kim?
Devlet; pandemi sürecinde yapılandırma yapabilirken, borçları erteleyebilirken, birçok Belediye Başkanı arkadaşım ise alacaklarını 6 ay hiçbir ücret istemeden, kira istemeden, ‘insanlar, belediyelere ait mekanlarda otursun’ derken, 54 bin liraya ev sattırılıyor.”
Bu kardeşimize tebligat yapılırken, yine çocuklarıyla tarlada amelelik yapmaya devam ediyor. Yüce Meclis’in vicdanına soruyorum… ‘Böyle bir hakkaniyeti, insafımız hazmediyor mu, hazmetmiyor mu Bu konuda idarecilerimizin vicdanı sızlar mı, sızlamaz mı?
Bu bir ajitasyon değil. Nihayetinde, vicdan sahibi insanlar bir araya gelerek, 54 bin liraya satılan bir evi, derleme-toparlamayla beraber, bu kardeşimize 90 bin liraya, sattığı insandan tekrar geri aldı. Ama bu insan, 90 bin lirayı nasıl toplayıp verecek?
İdarecilerimizin asli görevi, sadece para tahsil etmek değil. Belediyecilik asli görevleri içerisinde, sosyal adalet anlayışı da vardır. Bu sosyal adalet anlayışının ‘belirli kesimlere değil’, ihtiyacı olan herkese yardımı olması gerekir. Yüce Meclis’in takdirine bırakıyorum.” -Cemil Yıldız-