Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Talep Meclis’te

TİP Hatay Vekili Barış

TİP Hatay Vekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Arsuz ilçesi için uzun bir süredir talep edilen Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, 90 bini aşkın nüfusuyla ülkemizin büyük sayılabilecek yerleşim yerlerinden biri olan Arsuz için talep edilen Devlet Hastanesi ihtiyacını Meclis gündemine taşıdı, sorularını, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya yöneltti. “Arsuz’da, halkın en önemli ihtiyaçlarından biri olan devlet hastanesi inşası için hazırlık yapıldığı, geçtiğimiz yıl kamuoyuna yansımış, ancak henüz somut bir sonuç elde edilememiştir” diyen Atay, cevaplanmasını istediği şu soruları Bakan Koca’ya yöneltti:
“Arsuz’da yaşayan yurttaşlarımızın devlet hastanesi talebini karşılamak için atılmış somut adımlar var mıdır? Eğer bu yönde bir çalışma veya plan var ise hangi aşamadadır? Ülkemizde, Arsuz ilçesi ölçeğinde olan başka yerleşim yerlerinde de benzer biçimde hastane eksikliği yaşanmakta mıdır? Arsuz halkının, sağlık hizmetine erişim için özel hastanelere gitmek zorunda kalması, bakanlığınızın sağlık politikalarıyla ilgili bir durum mudur? Arsuz ilçesinde bulunan sağlık kurumları ve mevcut tıbbi olanaklar, aniden ortaya çıkacak bir salgın hastalığa vb. karşı gerekli koşulları karşılayabilecek niteliklere sahip midir?” Tamer Yazar