Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknik Direktörler Ne Dedi?

Özat: 0-0 Kötü Sonuç

Özat: 0-0 Kötü Sonuç Değil
Palut: 0-0 Avantaj Değil

Çarşamba akşamı Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanan Adana Demirspor-Hatayspor play-off maçı sonrası iki takımın teknik direktörleri maçı değerlendirirken, Ümit Özat, “0-0’ın kötü sonuç olduğunu düşünmüyorum” derken, İlhan Palut ise “İlk maçtan 0-0 ile dönmek asla avantaj değildir” açıklaması yaptı.
İyi bir sonuç almadıklarını, fakat kötü bir sonuç da çıkmadığını ifade eden Özat, şansların eşit olduğunu söyledi.
İki ayaklı maçlarda gol yememenin önemli olduğunu belirten Özat’ın açıklamaları şöyle:
“Bazen çok iyi oynarsınız, bu skora üzülürsünüz. Bazen çok iyi oynamaz, böyle skora sevinirsiniz. Şanslar eşit, her ne kadar onların seyirci avantajı da olsa. İlk defa bir seyirci önünde ya da deplasmanda oynamayacağız. Çıkabileceğimiz en iyi kadroyla çıkacağız. Bütün amacımız, İstanbul’da olabilmek. İnşallah hazırlıklarımızı yapıp iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz.”
Oyundan çıkardığı golcü Pote’nin durumuyla da ilgili değerlendirmede bulunan Özat, “Pote’nin durumu ortada. ‘Oruç tutma’ dememize rağmen, maalesef… Orucun telafisi var, ama maçın telafisi yok. Kendisiyle birebir konuşacağım. Hiçbir şey, ekmeğini yediğin yerden önemli değildir. Bizler Müslümanız elhamdülillah. Sen burada 20 bin taraftara, maddi manevi emek harcayan taraftara takım arkadaşlarına bizlere. Bir gün tutma arkadaş, bu zor bir şey değil ki. Bir şehrin kaderiyle oynamasına da müsaade etmem. Biraz daha duyarlı olmak lazım. Bugün mağlup da olabilirdik. Kim der Pote oruç, Ahmet oruç, Mehmet oruç!” ifadelerini kullandı.
PALUT: 0-0 asla avantaj değil
Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise deplasmanda da olsa 0-0’ın asla avantaj olmayacağının altını çizdikten sonra, “Pozisyonlar yakaladık, ancak değerlendiremedik. Maçın sonunda da rakip oyunu forse ederek baskı kurdu. Maçı 0-0 tamamladık. Rövanşta daha iyi oynayan, hak eden kazansın” dedi.
Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, iki ayaklı bir eşleşmede ilk maçı deplasmanda oynadıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“İlk yarı maça çok iyi başladık. Topa sahip olan taraftık. Son dakikalarda Adana Demirspor etkili oldu. Defansımızın başarısıyla, ilk yarıyı berabere tamamladık. İkinci yarının ilk 25 dakikasında oyuna tamamen hakim olan bir Hatayspor vardı sahada. Pozisyonlar yakaladık, ancak değerlendiremedik. Maçın sonunda da rakip oyunu forse ederek baskı kurdu. Maçı 0-0 tamamladık.”
İlk maçta deplasmandan golsüz eşitlikle dönmenin avantajlı bir durum olmadığını belirten Palut, şöyle devam etti:
“Bize düşen, bu maçtaki eksikliklerimizi tamamlayıp, ikinci maça çok daha iyi futbolla, özellikle gol bölgesinde daha dikkatli olarak, şehrin çok istediği Süper Lig için finale yolculuk yapabilelim. Oyunun genelinde hakimiyet bizdeydi. Her iki yarının da sonlarında, Adana Demirspor’un üzerimizde kurduğu baskıya engel olamadık. Daha sakin olup, oyunu kontrol altında tutabilirdik. Rövanşta daha iyi oynayan, hak eden kazansın.”  -Cemil Yıldız-