Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

Teknoloji…

Teknoloji öyle bir hızla gelişti ki; artık dünyanın bir ucundan çıkan bir ses, bir öksürük, bir hareket, dünyanın öbür ucunda anında hissediliyor, duyuluyor ve algılanıyor.

Bu nedenle de artık hiçbir şey gizli kalamıyor.

Hele hele sosyal medyanın hızla geliştiği bir ortamda, bu daha da önem kazanıyor.

Durum böyle olduğu içinde, başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, tüm insanlık, teknolojiyi adım adım takip etmekte ve hatta teknolojinin önüne geçer bir durum yaratma yolunda çabalar sarf etmektedir.

İşte teknolojinin böylesine geliştiği ve atılan her adımın dünyanın en ücra köşelerinde bile görüldüğü ve duyulduğu bir ortamda, herkesin ne yapacağı önceden anlaşılmakta, ağzından çıkan sözlerin doğru olup olmadığı, atacağı adımların gerçekte atılıp atılmayacağı, başka bir anlatımla blöf yapıp yapmadığı anlaşılmakta ve buna göre de tavır takınılmaktadır.

Artık atıp tutmalar, yapacağım – edeceğim, asacağım-keseceğim yolundaki söylemlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, hemen anlaşılmakta ve bu anlama doğrultusunda da, tutum ve davranış sergilenmektedir.

Bakınız dünyanın çeşitli ülkelerindeki yönetici konumunda olanların sözlerine, tutum ve davranışlarına.

Bu söz ve davranışlardan hangisinin gerçek olduğu, hangisinin gerçek olmadığı hemen anlaşılmaktadır.

Yine yapacağım, edeceğim tarzındaki tehditvari söz ve davranışların hangisinin yerine getirilip, hangisinin yerine getirilmeyeceği de, daha sözler ağızdan çıktığı an kendini belli etmektedir.

Örnek mi isterseniz?

İşte size bir örnek: ABD Başkanı Trump’ın söylemlerine şöyle bir bakalım?

Trump aklına geleni söylemektedir.

Trump aklına eseni yapmak istemektedir.

Trump ABD’deki bazı odakların gerçekleştirilmesini istediği kararlara karşıda , ya yeterince dik duramamak yada onlara peki demek suretiyle dün söylediğinin bugün aksine bir söylemde bulunmak zorunda kalmaktadır.
Bu nedenle Trump’ın sözlerindeki samimiyetsizlik ve gerçek payının olmadığı kanaati, tüm dünya genelinde anında anlaşılmakta ve değerlendirilmektedir.

İşte bu durumda olan birinin söylemlerinin, hangisinin doğru, gerçek uygulanabilir, hangisinin ise gerçek dışı, yanlış ve uygulanamaz olduğu kolaylıkla tespit edilmekte ve kamuoyu da buna göre de gereken notu vermektedir.

Özellikle yönetici konumunda olanların sözlerine ve davranışlarına çok dikkat etmeleri, teknolojinin gelişmişlik oranını göz önünde bulundurmak suretiyle de yapamayacakları şeyleri yapacakmış gibi göstermemeleri gerekir.

Buna dikkat edildiği takdirde, bundan hem kendileri, hemde tüm insanlık büyük yarar görür. Aksi halde inanılırlıklarını ve güvenirliklerini kaybederler, bundan da hem kendileri ,hem ülkeleri, hem de insanlık zarar görür.

Zaman zaman bu durumda olanların, iç politika hesapları ile yanlış hareket ettikleri, olmayacak şeyleri olacakmış, yapılamayacak şeyleri yapılacakmış gibi göstermeye kalkışmaları sonucu, hem kendilerine, hemde ülkeleri ile insanlık alemine zarar verdikleri izlenmektedir.

Bu durumların bilinmesi ve buna göre bir yol izlenmesi halinde, teknolojideki gelişmeler iyiye kullanılır ve bundan da herkes yarar görür.

Bunun içinde teknolojiyi çok iyi izlemek, olumlu ve olumsuz sonuçlar verebileceğini bilmek suretiyle, herkesin kendine çeki düzen vermesi gerekliliğinin ayırdına varması zorunluluğu vardır.

Bunu hatırlatmak istedik…

nabiinal@hotmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER