Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknolojik imkanlar kullanılıyor…

Toroslar EDAŞ, tüm sayaçlarda

Toroslar EDAŞ, tüm sayaçlarda otomatik okuma sisteminin mümkün olmadığını duyurdu.

Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, sayaç okumalarda otomatik yöntemle uzaktan sorunu çözme uygulamacısının şimdilik kaydıyla tüm sayaçlarda mümkün olmadığını bildirdi. Gazetemizin,11 Ocak 2019 tarihli nüshasında yer alan “Toroslar Edaş, teknolojiyi kullanmıyor mu?” başlıklı haberimize dikkat çeken Toroslar EDAŞ, bilgilendirme amaçlı olarak şu açıklamayı yaptı:
“Haberinizde belirtilmekte olan, abonelerimizin sayaçlarını okuma için tahsil edilen ücretlerle ilgili olarak öncelikle belirtmemiz gerekir ki, güncel mevzuatlar çerçevesinde, dağıtım şirketleri, EPDK mevzuatları kapsamında uzaktan okuma sistemlerini kurmakta ve mevzuatın belirlediği tüketim limitini geçen tüketicileri bu sistem kapsamına almaktadır.
Toroslar EDAŞ bölgesi dahilinde verilmekte olan hizmet, Otomatik Sayaç Okuma Sistemlerinin Kapsamına ve Sayaç Değerlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar’ın 5. Maddesi uyarınca düzenlenmektedir. Buna göre, OSOS kapsamında yer alması zorunlu olan, sayaç okuma hesaplarında kullanılacak tüketici sayaçlarına ait aktif elektrik enerjisi tüketim limiti değerlerinin kurul kararında belirtildiği şekilde, yıllık 150.000 kWh ve üzeri kullanımı olan tüketicilerimize bu sistem kurulmaktadır.
Haberde atıf yapılan, tüm sayaçların otomatik uzaktan okunması gibi bir uygulama, şu anki Regülasyon ve Tarife yapımıza göre olanaksız görünmektedir. Buna ilaveten, kayıp ve kaçakla mücadele kapsamında kaçak kullanım oranı yoğun olan yerleşim yerleri ve büyük tüketimli tesisatlarda gerekli teknoloji kullanılmakta ve yenileri için planlama yapılmaktadır.
Toroslar EDAŞ olarak en büyük hedefimiz, faaliyet gösterdiğimiz illerden biri olan Antakya’da, sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak, arıza sayılarını azaltarak uzun dönemde enerji kesintisini minimum seviyeye indirmektir. Bu süreçte müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sağlamak için bakım, onarım ve yatırım faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Bu vesile ile siz değerli basın mensuplarının şirketimizle ilgili her konuda, Kurumsal İletişim Müdürlüğümüz ile irtibata geçebileceğini hatırlatırız.” -Cemil Yıldız-