Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terör Örgütü Saldırısı

İçeriden de Olabilir Dudu,

İçeriden de Olabilir

Dudu, TBMM’deki basın toplantısında, Reyhanlı saldırısında ince bir detaya dikkat çekti:

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, Reyhanlı’ya düşen Katyuşa roketlerinin eski tip olduğunu, menzilinin 12-15 km olduğunu, menzil uzaklaştıkça isabet oranının düştüğünü kaydederek, şaşırtmaca amacıyla, terör örgütünün Türkiye toprakları içinden de saldırmış olabileceği ihtimali bulunduğunu belirtti. Milletvekili Mevlüt Dudu, eğer bu ihtimal varsa, önlem alınarak yeni tehditlerin kapısının kapatılmasını isteyerek şöyle devam etti:
“Bu saldırıları, terör örgütünün yaptığı konusunda bir şüphemiz yok. Kimsenin şüphesi yoktur. Ancak bu roketler, kendi menzili içerisinden atıldı ise… Bu, Türkiye topraklarından atılmış olabileceği ihtimalini güçlendirmektedir. Terör örgütünün önceden yaptığı hazırlık sonucunda, bu roketleri Türkiye topraklarına yerleştirmiş ve oradan ateşlemiş olma ihtimaline dikkat çektim. Bu, çok güçlü ve tehlikeli bir olasılıktır. Bunun üzerinde durulması gerekir.
Reyhanlı’da sıcağı sıcağına bunu söylemeye çalıştım. Hükümeti ve devlet yetkililerini uyarıyorum. Uyarı görevini yerine getiriyorum. Eğer böyle ise, önümüzdeki günlerde bu sıkıntılı süreçte bunun devamı gelebilir. Daha fazla can kaybına neden olabilir. Bu olasılık ciddiyetle ele alınmalı, incelenmeli ve tedbir alınmalıdır. Düşüncemiz budur, bu kadar nettir, yanlış anlaşılacak, başka bir tarafa çekiştirilecek tarafı yoktur.”
-TEHDİT ALTINDA-
Milletvekili Mevlüt Dudu; Reyhanlı’daki incelemeleri, resmi yetkililerle görüşmeleri, halkla bir araya gelmesi sırasında anlatılanlar ve gördükleriyle ilgili özetle şu bilgileri verdi:
“Hatay’ın sınır boyları, ilçeleri ve köylerimiz, özellikle Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri ile köyleri ciddi tehdit altındadır. Bu tehdidin ortadan kalkması için bu olasılığın değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca bir an önce Afrin’in derinlerine girilerek bölge kontrol altına alınmalı, güvenlik bölgesi oluşturulmalıdır. Bu, sınıra yakın yerleşim yerlerinde yaşayan halkımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir.
Reyhanlı’ya 21 Ocak 2018 Pazar günü 9 adet Katyuşa roketi atılmıştır. Yetkililer, 2 roketin ise patlamadığı bilgisini vermiştir. Bu roketlerin atılmasından 2 saat sonra Reyhanlı’ya ulaşarak yetkililerden bilgi aldım.
22 Ocak 2018 Pazartesi sabah CHP Hatay il Başkanı ve diğer CHP Hatay Vekilleri ile Reyhanlı’ya yeniden giderek inceleme yapmaya devam ettik. Reyhanlı’ya yapılan roket saldırıları sonrasında 45 yaralı bulunuyor. 1 Suriyeli kardeşimiz de maalesef yaşamını yitirdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Durumu ağır olan ve tedavi altında olan 4 yaralının da hayati tehlikesinin olmaması sevindiricidir.
Şunu söylemek gerekirse, Reyhanlı’da gerçekten bir mucize yaşanmıştır. Çünkü roket, bazı evlerinin damlarını delmiş, evin içine girmiş, burada patlamış, büyük bir tesadüf eseri evde kimse olmadığı için can kaybı yaşanmamıştır. Birkaç evde durum bu şekilde yaşanmıştır. Roket, bazı evlerin de bahçesine düşmüştür. Neyse ki Allah korumuş ve mucize eseri Reyhanlı’da çok fazla can kaybı yaşanmamıştır.
Biz orada incelemelerimizi sürdürürken, bu kez Afrin sınırında Kırıkhan’ın Kaletepe köyünde, tam sınıra sıfır noktada bir havan mermisi sonucu EnerjiSa elektrik çalışanı Kırıkhanlı kardeşimiz Şahin Elitaş yaşamını yetirmiştir. Kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Şahin Elitaş kardeşimiz bugün son yolculuğuna uğurlanmıştır. Çok üzgünüz.
CHP olarak bizim Afrin Operasyonu ile ilgili tavrımız nettir. Parti Sözcümüzün de açıkladığı üzere, CHP, bu operasyona tam destek vermektedir. Bizim için her şeyden önce Türkiye’nin ulusal güvenliği gelmektedir. Zaten yıllardır, hükümetin Suriye politikasındaki yanlışları ile ilgili eleştirilerimiz bu nedenden kaynaklanmıştır.
2011 yılından beri şunu söyledim, ‘Yanlış yapıyorsunuz, bir gün gelecek bu yanlışlar Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit edecek boyuta ulaşacak.’ Ülkemizde patlayan bombalar hep bu yanlışların sonucu idi. Şimdi de sınırımızda yaşananları hep birlikte görüyoruz.
Bugün Mehmetçiklerimiz kara kışın ortasında, yağmur-kar altında sınırlarımızda güvenliğini sağlamak üzere canları pahasına mücadele veriyorlar. Bunun arkasındayız. Bu operasyon sadece Türkiye’nin güvenliği için değil, benim de temsilcisi olduğum Hatay halkının, Hatay’ın güvenliği ve geleceği için son derece önemlidir. Hatay, çok zor bir mücadele ile Türkiye’ye katılmıştır. Hatay halkının eşsiz mücadelesi ile Türkiye’nin bir parçası olmuştur. Hiç kimsenin Hatay’ı Türkiye’den koparmaya gücü yetmeyecektir. Afrin Operasyonu, bu nedenle bırakın vekilliğimi, bir Hataylı olarak da arkasında olduğum bir operasyondur.
Reyhanlı’da yaptığımız incelemeler sırasında düşündüğümüz bir olasılığı ortaya koyduk. Orada yetkililerden aldığımız bilgiler ve bir mantık yürütmesi sonucu bu olasılığı ortaya koyduk. Görüyorum ki, dünden bu yana bizim ortaya attığımız bu ihtimale ilgili basında ve kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler yapılıyor.
Bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Operasyonla ilgili duruşumuzu ve tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.
Bizim iddiamız şudur… Reyhanlı’ya düşen Katyuşa roketlerinin eski tip olduğu ve bu roketlerin menzilinin 12-15 km olduğu, menzil uzaklaştıkça isabet oranının düştüğü, düşeceği söyleniyor. Reyhanlı’dan baktığınız zaman Afrin sınırı bu mesafeden daha uzundur. Dolayısıyla söylemeye çalıştığımız şudur, uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. Bu roketlerin terör örgütü tarafından atıldığı konusunda şüphemiz yoktur. Kimsenin şüphesi yoktur. Ancak bu roketler, kendi menzili içerisinden atıldı ise bu, Türkiye topraklarından atılmış olabileceği ihtimalini güçlendirmektedir.
Terör örgütünün önceden yaptığı hazırlık sonucunda, bu roketleri Türkiye topraklarına yerleştirmiş ve oradan ateşlemiş olma ihtimaline dikkat çektim. Bu; çok güçlü ve tehlikeli bir olasılıktır. Bunun üzerinde durulması gerekir. Reyhanlı’da sıcağı sıcağına bunu söylemeye çalıştım.
Hükümeti ve devlet yetkililerini uyarıyorum, uyarı görevini yerine getiriyorum. Eğer böyle ise önümüzdeki günlerde, bu sıkıntılı süreçte bunun devamı gelebilir. Daha fazla can kaybına neden olabilir. Bu olasılık ciddiyetle ele alınmalı, incelenmeli ve tedbir alınmalıdır. Düşünce-miz budur, bu kadar nettir, yanlış anlaşılacak, başka bir tarafa çekiştirilecek tarafı yoktur.
Hatay’ın sınır boyları, ilçeleri ve köylerimiz özellikle Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri ile köyleri ciddi tehdit altındadır. Bu tehdidin ortadan kalkması için bu olasılığın değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca bir an önce Afrin’in derinlerine girilerek bölge kontrol altına alınmalı, güvenlik bölgesi oluşturulmalıdır. Bu, sınıra yakın yerleşim yerlerinde yaşayan halkımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir.”
-Cemil Yıldız-