Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teşvik ihtiyacı en fazla olan iller arasındayız

Başkan Savaş, Ottoman’da Muhtarlarla

Başkan Savaş, Ottoman’da Muhtarlarla bir araya geldi, ilimizin ekonomik yapısını masaya yatırdı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz gün Ottoman Otel’de 15 ilçenin Muhtarlarıyla bir araya geldi, ilimizin ekonomik yapısı ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Mahallelerin temsilcileri olarak gösterdiği muhtarlarla birlikte Hatay’a hizmet etmenin onurunu taşıdığını toplantının açılışında söyleyen Başkan Savaş, hizmet süresince belde belde dolaşarak ilimizin huzuruna katkı sağladıkları ifade etti. Muhtarlarla beraber 3 yıl gibi kısa bir sürede güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Savaş, geleceğe yönelik adımları planlarken gelişmiş ülkeleri göz önünde bulundurarak hizmetlere yön verdiklerini belirtti ve “Belediyecilik yalnızca alt yapı, ulaşım, yeşil alan çalışmalarını tamamlamak değil, şehre sosyal, ekonomik, kültürel, sportif anlamda hizmet üretmek ve ilin vizyon sahibi olmasına katkı sağlamaktır. Coğrafyamıza hizmet etmek için güzel projeler geliştirdik. Hatay’daki hizmet çıtasını yükseltmek için İller bankasından %25 daha fazla katkı payından faydalanmamız lazım” dedi.

Ekonomik göstergelerimiz gün geçtikçe düşüyor …

İlin son yıllarda aldığı göçlerle birlikte hizmet ihtiyacı olduğunu belirterek teşvik programlarına ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, “Hatay ili olarak, komşu ülkedeki olumsuzluklara, 500 bin civarındaki misafirimize rağmen 6 yıla aşkın milletçe birliğimizi, bütünlüğümüzü ve huzurumuzu koruyoruz. Ancak şartlar bu durumdayken ekonomik göstergelerimiz gün geçtikçe düşüyor. Türkiye’ye misafir olarak gelen göçmenlerin en çok barındığı üçüncü şehir olarak ilimiz yer alıyor. Ülke genelinde gerçekleşen teşvik programları kapsamında, teşvik ihtiyacı en fazla olan iller arasında yer alıyoruz ve bu iller arasında %89 oranında Suriyeli mültecilerimizi ilimizde barındırıyoruz. Yeni büyükşehir statüsüne giren ilimizin böylesi bir göçle beraber ciddi hizmetlere ihtiyacı bulunuyor. İlimizde bir milyon beş yüz elli beş bin vatandaşımıza hizmet verecek iken Suriye savaşıyla beraber ilimize göç edenlerle iki milyon vatandaşa hizmet üretmek zorundayız. Bu durum beraberinde daha fazla su borusu, isale hattı, kanalizasyon, çöp toplama, yol gibi hizmetlerin arttırılmasına sebebiyet verdi” dedi.
İlimizde ihtiyaç duyulan hizmetleri akıllı şehirler konseptinde gerçekleştireceklerini bildiren Başkan Savaş, konuşmasında şunlara değindi: “En gelişmiş ülkelerin kazanımlarına sahip olmak amacıyla birlikte hareket ederek, hizmetlerimize yön vereceğiz. Suriye ve Ortadoğu’daki kaos bittiği zaman alt yapı, üst yapı ve ticaretten alabileceği kaliteyi kazanması için hazır halde olmalıyız. İstişare toplantılarımızı da gerçekleştirerek ekonomik olarak kalkınmamızı sağlayacak projeleri ve gelecek adına atılan adımları birlikte planlayacağız.”
Başkan Savaş ayrıca, Hatay’ın ekonomik gelişimi adına teşvik programlarından yararlanmak istediklerini ve bu sebeple imza kampanyası düzenlendiklerini ifade ederek toplantıya katılım sağlayan muhtarlar aracılığıyla en az 500 bin imza toplanması gerektiğine dikkat çekti.
-Mehmet ÖZGÜN-