Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Topal’ın Eğitim-Öğretim Mesaj:

Çağdaş Eğitim, Cumhuriyet Kazanımı…

Çağdaş Eğitim, Cumhuriyet Kazanımı…

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Serkan Topal, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajında, çağdaş eğitimin cumhuriyetin kazanımlarından olduğunu bildirdi.
CHP Milletvekili Serkan Topal’ın mesajı şöyle:
“Toplumların gelişmişlik düzeyinin temel ölçütü eğitimdir. Günümüz dünyasında geleceği planlamanın anahtarı nitelikli eğitimle mümkündür. Ülkemizde sık sık değiştirilen eğitim sistemi ne yazık ki çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktaki en büyük engelimizdir. Eğitim, bir devlet politikası olarak ele alınmadığı sürece, her türlü politik ve keyfiliğe açık hale gelir. Çağdaş Eğitim sistemi, Cumhuriyetimizin bir kazanımıdır ve bundan vazgeçilmemelidir.
Türkiye Cumhuriyeti, eğitim politikasını kuruluşu itibariyle Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile belirlemiş, eğitimin birliğini esas alarak, ağırlıklı olarak karma eğitim modelini tercih etmiş ve uygulamıştır. Bugün, Cumhuriyetin kazanımlarını bir kenara bırakarak, eğitimde karma modeli terk etmek, ne eğitim bilimine nede sosyolojik yapımıza uygun değildir.
Milli Eğitim Bakanlığımızdan beklentimiz; bu tür tartışmalar yerine eğitimin temel sorunları konusunda çözüm üretmek ve eğitim kalitesini artırmak yönünde, toplumsal mutabakatı gözeterek çalışma yapmaktır. Bu vesileyle, 2018-2019 eğitim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, başarılı bir ders yılı geçirmelerini temenni ediyorum.”
Foto. serkan topal