Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplum Hareketliliği Kısıtlanmalı

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği,

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, özel sektör çalışanlarının evlerinde kalabilmesinin önemine dikkat çekti

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, ülkemizin her yanında ve sağlık hizmetlerinin her kademesinde koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan ve salgınlar dahil halkın sağlığını tehdit eden her türlü sorunu kontrol ederek toplumun sağlık düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını bildirdi, COVİD-19 pandemisinin ülkemizdeki kontrol çabalarını saygıyla karşıladıklarını, gelecek için umutlu olmakla birlikte, geldiğimiz aşamada bazı endişelerinin olduğunu ifade etti.
Yasaklarda mağduriyet yaratılmamalı
Epidemiyolojik veriler ışığında, çalışması zorunlu olan kişiler dışındaki, özel sektörde çalışanlar da dahil herkesin evde kalabilmesi için belirlenecek süre için bir an önce toplum hareketliğinin daha sıkı önlemler alarak kısıtlanmasının, hatta yasaklanmasının gerektiğinin bildirildiği açıklamada şunlara yer verildi: “Aksi durumda şimdiye kadar harcanan emeklerin boşa gideceği ve çözümü zor sorunlarla karşılaşılacağı endişesini duyuyoruz. Söz konusu kısıtlama ve yasakların, sosyal devlet olmanın gereği olarak kimsenin mağdur olmayacağı ücretli izin, işsizlik ödeneğinde artış, işten çıkarmanın yasaklanarak gerekli düzenlemelerin yapılması gibi ekonomik olanakların sağlandığı bir ortamda uygulanabilir olacağını da vurgulamak istiyoruz.
Ayrıca, pandemi çalışmalarıyla ilgili bütün girişim, ölçüm ve bulguların her türlü kaygıdan arınmış olarak daha şeffaf biçimde uzmanlarla ve halkla paylaşılmasının gerekli olduğunu savunuyoruz. İl Koordinasyon Kurullarının hayata geçirilmesi ve bu kurullarda Halk Sağlığı Uzmanlarına yer verilmesi yönünde alınan kararı önemsiyor; varlığımızın bu kurullara önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bununla birlikte, Halk Sağlığı Uzmanlarının merkez düzeyindeki Bilim Kurulunda da daha güçlü biçimde yer almasının ve il operasyon ve koordinasyon çalışmalarına aktif katılımlarının sağlanmasının sürece yapacağı katkıyı vurgulamak istiyoruz.
Bilim insanlarına şükranlarımızı sunuyoruz …
Ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerimizde ve tıp fakültelerinde görev yapan bütün halk sağlığı alanındaki akademisyen, asistan ve sahadaki uzmanlarımız bu göreve her türlü fedakârlığı içerecek şekilde hazırdır.
Bugüne kadar pandemi kontrol çalışmalarına destek veren halkımıza, özveri ile çalışan sağlık personeline, bilim insanlarına ve yöneticilere şükranlarımızı sunarız.” Mehmet ÖZGÜN