Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye M.Deniz’i Konuşuyor

Hatay-Defneli Satranççı M.Deniz Erbaş,

Hatay-Defneli Satranççı M.Deniz Erbaş, Antalya’da yapılan ve 78 İl’den 388 sporcunun katıldığı Türkiye Kupası Satranç Yarışmaları’nda inanılmaz bir centilmenlik örneği göstererek Türkiye gündemine oturdu.

Hataylı Satranççı M.Deniz Erbaş, yarışacağı finaldeki rakibi rahatsız-lanınca, teamüle göre “hükmen galip” sayılacağını bile bile rakibini bekledi, hastane dönüşüne kadar sabretti ve öylece yarıştı. Türkiye Satranç Federasyonu da, Hataylı sporcuyu, bu örnek davranışından ötürü ‘En Centilmen Sporcu’ ödülüne layık gördü.
-SPORCUMUZA TEŞEKKÜR-
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Antalya Kemer’de 78 İl’den 388 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve toplam 40 bin TL para ödülünün dağıtıldığı Türkiye Kupası’nda 11 tur süren zorlu mücadele sonunda derece elde eden sporcuların 3 Şubat Cumartesi akşamı gerçekleşen ödül töreninde, Hataylı Sporcu M.Deniz Erbaş ile ilgili şu anlamlı konuşmayı yaptı:
“Maçlar esnasında, Kupa’da yarışan, burada aramızda olan sporcularımızdan Kaan Acar rahatsızlanıyor ve ‘süresi az’ diye doktora gitmek istemiyor. Rakibi olan Hataylı Sporcu Mehmet Deniz Erbaş ise ‘rakibi apandisit olabilir’ diyerek süresini durdurup, Kaan doktora götürülüp muayenesi bitene kadar bekliyor ve ‘önemli olan kazanç değil senin sağlığın’ diyor. Kardeşi gibi onunla ilgilenip üzülüyor. İşte satranç, insani değerlerimizi kazançlarımızın önünde tutan son derece özel bir spor branşı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, ‘Ben; sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim.’ Sporcumuza, bu ahlaklı ve insani davranışı için teşekkür ediyor, hepimize örnek teşkil etmesini diliyorum.”    -Cemil Yıldız-