Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitelerarası Basketbol Turnuvası

Hatay’da Yapıldı İskenderun Teknik

Hatay’da Yapıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), üniversitelerarası basketbol grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği ve İSTE’nin ev sahipliği yaptığı 2. Lig Basketbol Grup Müsabakaları, İskenderun Spor Salonu’nda 10-14 Aralık tarihleri arasında oynandı. Büyük çekişmeye sahne olan maçlar sonucunda grubunda Mustafa Kemal Üniversitesi’ni farklı yenerek averajla ikinci olan İSTE, final grubuna yükseldi.
Toplam sekiz üniversitenin erkek basketbol takımlarının katıldığı turnuvada, A Grubu’nda; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Mersin Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), B Grubu’nda ise; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yer aldı. Kıran kırana geçen grup maçları sonunda, A Grubu’nda İSTE ve Mersin Üniversitesi, B Grubu’nda ise Çağ Üniversitesi ve Adana BTÜ ilk iki sırada yer alarak final grubuna yükseldi.
Turnuvanın kapanış törenine katılan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, müsabakaların başından sonuna kadar fair-play kuralları çerçevesinde gerçekleştiğini görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. İSTE Spor Koordina-törü Sıtkı Kahvecioğlu ise katılan tüm takımları tebrik ederek, “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen, Üniversiteler-arası basketbol grup müsabakalarına, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşattığı için konuklarımıza teşekkür ederim. Sekiz üniversitesinin katıldığı bu turnuvada fairplay çerçevesinde İSTE’yi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
Toplam beş gün süren, İSTE öğretim görevlileri ile öğrenciler yanı sıra sporseverlerin de yoğun ilgi gösterdikleri müsabakaların sonunda yapılan kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu. -Selvi Günay-