Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü yazarlar Okuyucuyla buluşacak

150’den fazla yayınevinin yer

150’den fazla yayınevinin yer alacağı Kitap Fuarı, 20 Nisan’da kapılarını açıyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, dün Habib-i Neccar sosyal tesislerinde düzenlediği toplantıda, geniş kitlelere hitap edecek Kitap Fuarı ile Yapı İnşaat Gayrimenkul Fuarı ile ilgili bilgiler aktardı. Başkan Savaş, Yapı İnşaat Gayrimenkul Fuarı’nın 11 – 15 Nisan; Kitap Fuarının ise 20 – 29 Nisan tarihleri arasında HBB Fuar Alanında yer alacağını bildirdi. Her iki fuarın da geniş kapsamlı bir şekilde düzenleneceğini söyleyen Başkan Savaş, ilimizi Türkiye çapında önemli bir fuar merkezi haline getireceklerini vurguladı.
Toplantıda yer alan Elite Organizasyon Yöneticisi Kamile Yurtseven, bu yıl 2. si düzenlenecek kitap Fuarında Onur konuğunun ünlü Yazar Emre Kongar olacağını belirtti ve fuarda yer alacak, okuyucuyla buluşacak diğer ünlü yazarları şöyle sıraladı: Lütfü Akdoğan, Ahmet Selçuk İlkan, Banu Avar, Merdan Yanardağ, İrfan Değirmenci, Canan Tan, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Hasan Ali Toptaş, Banu Avar, Kahraman Tazeoğlu, Kemal Hamancıoğlu, Kaan Murat Yanık, Doğru Yücem, İbrahim Kaboğlu, Ayla Kutlu, Ezgin Kılıç, PİA, Levent Gültekin, Metin Köse, Hanefi Avcı, Alper Canıgüz, Cezmi Ersöz, Aziz Sıvaslıgil, Mavisel Yener, Aytül Akal, İrfan Gürkan Çelebi, Fatih duman, Metin Özdamarlar, Yaşar Bayraktar, Kayahan Demir ve Ömer Sevinçgül.
Bu yıl kurulum alanının 5.000 metrekareden 7.000 metrekareye çıkartıldığını, kapalı çadırın Almanya’dan yeni, hiç kullanılmamış bir şekilde getirileceğini söyleyen Yurtseven, geçen sene meydana gelen sel nedeniyle, alanda yetersiz kalan mazgallar ve tahliye borularının elden geçirildiğini, daha elverişli hale getirildiğini bildirdi.
Yurtseven, fuar içeriğinde bir çok söyleşi, konferans, şiir dinletisi, resim sergisi ve 23 Nisan’da çocuklara yönelik etkinliklerinin de ye alacağı bilgisini verdi.
Alakuş: üretici ve tüketici firmaları buluşturacağız
Toplantıda, bu yıl 2. si düzenlenecek Yapı İnşaat Gayrimenkul Fuarı il ilgili bilgiler aktaran Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği destekleriyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay İnşaatçılar Odası organizatörlüğündeki fuarın üretici ve tüketici firmaları buluşturacağını bildirdi.
Hatay’da kentsel dönüşümün adımlarının atıldığı bu günlerde ve Suriye’de iç savaş bitiminde Hatay’ın iyi bir Pazar konumuna geleceğini söyleyen Alakuş, “Hatay’da üretici firmaların yeteri kadar bulunmamasından dolayı bu fuar ile birlikte inşaat sektörü ürün hizmet ve teknolojilerini 1.600.000 nüfuslu ilimizde sunma imkanı bulacaktır. Firmalar bu fuara katılarak sektörel bilgi akışından faydalanabilecektir.
Bu yıl kurulum alanı 5 bin metrekareden 7 bin metrekareye çıkartılmış olup kuracağımız çadır Almanya’dan yeni kullanılmamış bir şekilde getirilecektir. Geçen yıl katılımcı firmalarımızdan gelen talepler üzerine bu yıl stantların metrekareleri büyütülerek sunumlarını daha iyi yapmaları ve vizyonlarını yansıtmaları için firmalarımızın hizmetine sunulmuştur.
Bu yıl işi az da olsa ulusala taşımayı başardık yerel firmaların dışında Konya ve Gaziantep’ten katılımcı firmalarımız olacak. Geçen yıl 40 civarı olan katılımcı firma sayısı bu yıl 53 çadır içinde 5 firmada dış alanda olmak üzere şuan 58 firma sayısına ulaşmış bulunmaktayız.”-Mehmet ÖZGÜN –