Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali, kalabalığa seslendi:

15 Temmuz kara bir

15 Temmuz kara bir gün değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin şafağı…

Vali Erdal Ata, geçtiğimiz Cumartesi gecesi gerçekleşen 15 Temmuz demokrasi ve şehitlerimizi anma etkinliğindeki konuşmasında, 15 Temmuz’un bir kara gün değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin şafağı olarak görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Hatay Valiliği koordinesinde gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda toplanan kalabalığa seslenen Vali Erdal Ata, tam bir yıl önce, devlet içinde örgütlenmiş hainlerin gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişimine karşı milli direnişimizi anmak üzere toplanıldığının altını çizdikten sonra, “15 Temmuz’u kara bir gün olarak değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin şafağı olarak andık. O kara geceyi aydınlatan, yüce milletimizin dün Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, milli mücadele ruhuyla bir ve beraber oluşu ve silahlara, tanklara, uçaklara karşı sabırlı, vakur, metanetli ve kararlı bir duruş sergilemesi olmuştur” dedi.
-MAŞAYI TUTAN ELLER-
Vali Ata, şunları söyledi:
“15 Temmuz, her ne kadar cemaat görünümlü terör örgütünün kalkışması gibi görünse de, arkasındaki güçlerin kimler olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. İsimleri, ideolojileri farklı gibi görünse de, aynı karanlıktan beslenen terör örgütlerinin, yine aynı merkezden idare edildiğini de biliyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, maşa olarak kullanılan bu örgütler bir gün mutlaka maşayı tutan elleri de yakacaktır. Türkiye’yi başka ülkelerle karıştıranlara, terör örgütleriyle sıkıştırıp yön verebileceğini sananlara ve en sonunda askeri darbeyle yönetimini dizayn etmeye, ele geçirmeye kalkışanlara gerekli cevabı 15 Temmuz’da büyük Türk Milleti vermiştir.”
-ERDOĞAN’DAN ŞİİR-
Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK yöneticilerinin de konuşma yaptığı Cumartesi günkü etkinlik, Tasavvuf Sanatçısı Necmettin Albayrak’ın 15 Temmuz Şehitler Marşı’nı seslendirdiği program ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden “Biz Kısık Sesleriz” şiiri ile devam etti. Ardından, “15 Temmuz Destanı İlelebet Türkiye” aldı belgesel katılımcılara izlettirildi. Oğlakören Ortaokulu öğrencilerinden Sıla Özyiğit’in seslendirdiği “Otuz Kuş” şiiri ise parkı dolduran kalabalığı duygulandırdı. Hatay İl Müftülüğü’nün ilahi korosunun dinletisinin ardından, tüm yurtta olduğu gibi saatler 00.13’ü gösterirken ilimizde de selalar okundu.
-SEMA GÖSTERİSİ-
Programın devamında, Gölbaşı’ndaki bombalı saldırıda şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç’un şehit evlatları için yazdığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde seslendirdiği şiir dinleyenleri hüzne boğdu. Dolu dolu geçen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde, gecenin ilerleyen saatlerinde Antakya Belediyesi tasavvuf dinletisi ve semazen gösterisi de yapıldı.
-Cemil Yıldız-