Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valiliğin ‘DÜN’ hikâyesi…

Vakıf İşhanı’na da yansısa!

Vakıf İşhanı’na da yansısa!

Ak Parti Hatay Vekili Hüseyin Yayman ve Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katkılarıyla kent envanterine katılan Adalı Konağı ve Meclis Binası’na yönelik çalışmalar başlarken, binanın etrafını çeviren ahşap suntaların omuzladığı ‘dün’ hikâyesi ise dikkat çekiyor.

15 Mart Cuma günü gerçekleştirdiği ilk toplantı ile çalışmalarına resmen başlayan, Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, uzun bir süredir tartışması süren ve ‘ne olacağı’ merakla beklenen Vakıf İşhanı için ‘yeniden yapılabilir’ kararı verirken, ‘yeşil alan’ beklentisine de nokta koydu.
Bu tartışmanın bir diğer köşesinde ise, Ak Parti Hatay Vekili Hüseyin Yayman ve Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katkılarıyla kent envanterine katılan Adalı Konağı ve Meclis Binası yer alıyor. Etrafı, ahşap suntalarla çeviren ve suntaların üzerine eski Antakya görselleri yerleştiren Valilik ise örnek bir uygulamaya  imza atıyor.
-PAYLAŞSINLAR!-
Duruma işaret eden vatandaşlar, benzer bir uygulamanın Vakıf İşhanı için de yapılmasını isterken, “Bu kadar merkezi bir yerde bulunan bir yapının bu yorgun hali, kent turizmi için de oldukça kötü bir görüntü sunuyor. Madem Kurul’dan da onay çıktı! O halde, projeleri ne ise, onu paylaşsınlar ve hatta bunu da Hatay Valiliği’nin yaptığı gibi yapsınlar. En azından, buradaki durumu biraz hafifletirler, insanları da sürece dahil ederler” mesajı veriyor. -Tamer Yazar-