Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilik uyardı!

Valilik adıyla ‘engellilere’ yardım 

Valilik adıyla ‘engellilere’ yardım  toplayanlara itibar edilmesin.

Hatay Valiliği, “Vali” ya da “Valilik” adıyla, bazı kişilerin engelliler için para topladıklarına ilişkin duyumlar alındığını hatırlatarak, bu tür girişimlerin yasal olmadığı hatırlatıldı ve dolandırıcılık yapıldığı konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Hatay Valiliği’nden dün bu konuda şu açıklama yapıldı:

“Bazı şahısların, işadamlarını ve hayırseverleri ‘Sayın Valimiz ve Valilik makamı adına aradığını’ söyleyerek, engelli öğrencilere eğitim yardımı veya benzer gerekçeler ile yardım talebinde bulundukları, bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için, kendilerini para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemeleri, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal polis (155) veya jandarma (156) birimine müracaat ederek suç duyurusunda bulunmaları ya da Hatay Valiliği (0 326 2146210) ile irtibat kurarak bilgi paylaşmaları, suç işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.

Bu vesileyle hayırsever işadamları, esnaf ve vatandaşlarımıza, bir kez daha, hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak kimseden para ve yardım talep etmeyeceği hususunu saygıyla hatırlatırız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”   -Mehmet Özgün-