Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaptık, ama olmadı gibi… Eksiklerimiz Ne Peki?

Hatay Valiliği’nin en büyük

Hatay Valiliği’nin en büyük yatırım alanlarından biri olan, Samandağ/Çevlik ile Arsuz/Kale Köyü arasındaki bisiklet ve sahil yolu için yapılan en net eleştiri, Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı’dan geldi.

2020’nin Temmuz ayında açılışı gerçekleştirilen, 26 km uzunluğundaki Çevlik-Arsuz yolu ve hemen yanı başındaki bisiklet yolu için bugüne kadar yapılan eleştiriler cevap bulmazken, yaşanan sorunlar noktasında konuşan son isim, Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı oldu.
-NE YAPILDI?-
25,340 km uzunluğunda ve 10,30 metre genişliğinde yapılan yol için 2.300.000 m³ kazı çalışması, 554.000 m³ dolgu, 37.600 m³ taş tahkimatı ve 92.000 m³ taş duvar yapıldı. Ayrıca söz konusu bölgenin zorlu arazi yapıları sebebiyle, kaya düşmesini engelleyici nitelikte 19.930 m² çelik şev koruma ağı ve 2.500 m² kaya tutucu bariyer çalışması gerçekleştirildi. Yolun tamamının maliyeti ise 93.559.528,00 TL oldu. 1.450 adet trafik işaret levhası, 8.826 m boyunca oto korkuluk, 25 km bisiklet yolu ve yol çizgi çalışması da yola eklenen diğer detaylar olarak dikkat çekti.
-ELEŞTİRİ!-
Bunca çalışma, maliyet ve hazırlık ertesinde biriken eleştiriler ise yaşanan sorunlara yönelik! Bu konuda konuşan ve eleştirilerini Antakya Gazetesi ile paylaşan Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı, şunları söyledi:
“Bu konuda, Çevlik-Kale yolu, gerçekten fikir olarak bizlerin de desteklediği ve heyecanlandığı bir proje oldu. Ancak hala eksikliklerin giderilmemiş olması çok üzücü. Bisiklet yoluna insanları davet ediyoruz, ama bu eksiklikler çok eleştiri alıyor. Yol boyunca otomobillerin park edeceği bir alan yok! WC ve benzer ihtiyaçlar için fiziki bir yapı yok! Lastik şişirmek istediğinizde, bir istasyon yok! Kaza ve benzeri durumlarda ilk yardım önlemleri yok! Birçok noktada, acil durumlarda telefon çekmiyor! Trafik sinyalizasyonları zayıf! Gelen ziyaretçilerin hizmet alacağı mola yerleri, tesis yok! Yolun devamı hala yapılmamış! Evet, bu başlıklarda çok şikayet alıyoruz. Turizm aktiviteleri açısından bir projeyi “yapmak” değil, “eksiksiz yapmak”, hizmetin oluşması ve hedefe ulaşması açısından çok önemli. Doğru bir projenin, acele ve eksik bir şekilde açılışının yapılması doğru bir anlayış değil.” -Tamer Yazar-