Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaptıkları hayran bırakıyor

Suriyeli marangoz Abdulfatah Sıhhıda,

Suriyeli marangoz Abdulfatah Sıhhıda, çalıştığı iş yerindeki atık ahşap parçalar ve sokaktan topladığı dondurma çubuklarıyla birbirinden ilginç maketler yapıyor.

Suriye’nin Halep kentinden ayrılarak, yaklaşık 3 yıl önce eşi ve 5 çocuğuyla Türkiye’ye sığınan 45 yaşındaki Abdulfatah Sıhhıda, Arsuz ilçesinde mesleğini yapmaya devam ediyor. Çalıştığı işyerinin sahibinin ‘işe yaramaz’ diyerek attığı ahşap parçaları ve sokaktan topladığı dondurma çubuklarını özenle işleyerek araba, kamyon, ev ve otobüs maketleri yapan Sıhhıda, tasarladığı bu ürünleri satarak da ev ekonomisine katkı sağlıyor.
-25 YILDIR-
25 yıllık marangoz Sıhhıda, geldikleri Hatay’da mesleğini yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Burada çok da yabancılık çekmedik. Bizleri evimizde gibi hissettirdiler. Arsuz’da çalıştığım işyerimin sahibinden izin alarak, atılacak durumda olan ahşap parçaları ve kendim sokak sokak topladığım dondurma çubuklarına hayat veriyorum. Ahşap ve atıl durumdaki tahta parçalarına hayat vermeyi seviyorum” dedi.
-ÇÖPE GİDECEKKEN!-
Çöpe gidecek durumdaki ahşap parçaları ile çevreden topladığı dondurma çubuklarını özenle işlediğini ifade eden Sıhhıda, “İş yeri sahibinin atacağı bu parçaları işleyerek ortaya birbirinden değişik tahtadan oyuncaklar çıktı. Titiz ve yoğun emek vererek yaptığım araba, kamyon, ev ve otobüsleri ise internet ortamında satış yaparak ailemin geçimine katkı sağlıyorum” diye konuştu.
-SİPARİŞLER GELİYOR-
Boş oturmayı sevmediğini anlatan Sıhhıda, şunları söyledi:
“Çöpe gidecek olan ufak parçaları alıp, öğle arasında ve tatil günlerimde tasarım yapmaya başladım. Daha sonra yapmaya başladığım ürünleri eve götürdüğümde eşim ve çocuklarım çok beğendi. Oğlum, bunların internet üzerinden satılabileceğini söyledi. Ardından yaptığım ürünleri bu sitelere yükleyerek satış yapmaya başladık. Ürünleri 3 veya 5 gün arasında bitiriyorum. Bunları da 100 ila 300 lira arasında satıyorum. Yaşadığım çevredeki komşularım olmak üzere birçok kişiye satış gerçekleştirdiğim.”
Sanatsal ürünler tasarlamayı sevdiğini aktaran Sıhhıda, “Talep üzerine farklı ürünler de tasarlayabilirim. Ahşap evlerin çatısı ve duvarlarında, tırların merdiven ve kapılarında dondurma çubuklarından yararlandım” dedi. AA