Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yardımsevenler Derneği’nde 92. Yıl Coşkusu

Atatürk’ün ilk kurduğu dernekler

Atatürk’ün ilk kurduğu dernekler arasında yer alıyor

Türkiye Yardımsevenler Derneği Antakya Şubesi, derneklerinin 92. kuruluş yıldönümünü, Antakya Şehir Kulübü’nde düzenledikleri etkinlikle, coşkulu bir atmosferde kutladı. Dernek üyeleri etkinliğe yoğun katılım sağlarken, hem bol bol eğlenme olanağı buldular, birlik, beraberliklerini pekiştirdiler, hem de derneğe maddi katkı sağlamış oldular. Eğitime verdikleri desteklerle, öğrencilere sundukları burslarla ön plana çıkan Dernek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ilk dernekler arasında yer alıyor.
-50 öğrencimize her ay karşılıksız burs vermekteyiz-
Türkiye Yardımsevenler Derneği Antakya Şube Başkanı F.Gülsev Ömeroğlu, ekinlikte yaptığı konuşmasında, Türkiye Yardımsevenler Derneği’nin, 19 Şubat 1928 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da kurmuş olduğu ilk derneklerden biri olduğunu hatırlattı ve şunları dile getirdi: “Ankara Genel Merkez ve ona bağlı 133 şubemizle beraber Ata’mızın izinde çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyet kadınları olarak çalışmaktayız.
Derneğimizin amacı; muhtaç ailelere para, gıda ilaç ve yakacak yardımları yapmak, eğitime katkıda bulunmaktır. Eğitim bir ülkenin kalkınmasında çok önemli bir unsurdur, temel taşlarından biridir. Bizde gelirimizin büyük bir bölümünü eğitime ayırmaktayız. Her yıl, Antakyalı olup başka illerde yüksek öğretim gören 50 öğrencimize her ay karşılıksız burs vermekteyiz.
Bu giderlerimizi, siz kıymetli üyelerimizin aidat ve bağışlarından yapmış olduğumuz faaliyetlerimizin gelirlerinden, ayrıca öğrenci bursu için şartlı bağış yapan üyelerimizden elde etmekteyiz. Üye olmayan İskenderunlu hayırsever Sevil Falay da 3 yıldır bir öğrencimizin yıllık bursunu vermektedir. Kendilerine şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ederim.
-2020 yılına acılarla başladık-
2020 yılı ülkemiz için acılarla başladı. Elazığ-Malatya depremi, İzmir-İstanbul seferi yapan uçak kazası, Van-Bahçesaray çığ faciası ve İdlib şehitlerimiz bizleri derinden yaraladı. Dernek olarak Elazığ-Malatya şubelerimize maddi yardımımızı yaptık. Depremde uçak kazasında, çığ faciasında ölen vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifalar, ailelerine de sabırlar diliyoruz. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını canı gönülden istiyoruz.
12 Şubat’ta, derneğimizin 2 yılda bir yapmış olduğu olağan kongremizi üyelerimizle yaptık. Çalışma programımızı, gelir-gider tablomuzu, denetleme kurulu raporumuzu sunduk, incelendi ve onaylandı. Bugünkü yemeğimize katılarak yapmış olduğunuz yardımlarınız için şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Mehmet ÖZGÜN