Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayman, ‘müze olacak’ dedi!

Peki, kamulaştırıldığı doğru mu?

Peki, kamulaştırıldığı doğru mu?

5 Temmuz 1939’da Türkiye Cumhuriyeti’ne katılan Hatay Devleti’nin Meclis binası, 1927 yılında, Fransız Mimar Leon Beonbenjuda tarafından tasarlanmıştı. Gündeme düşen son haber ise kamulaştırıldığı yönünde!

Antakya kent merkezinin en dikkati çeken Cumhuriyet dönemi yapılarından biri olan eski Meclis Binası için ifade edilenler, söz konusu yapının ciddi bir maliyetle ‘kamulaştırıldığı’ yönünde. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama olmasa da, bu konuda bir takım girişimler olduğu biliniyor.
Hatırlanacağı gibi konu, kent gündemine Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından getirilmiş, hatta Yayman, 2108 tarihindeki bir paylaşımında, “Hatay Devleti Meclis Binası, Mimar Leon Benju tarafından yapıldı. Zamana tanıklık eden bu binada Hatay Devleti Meclisi toplandı. Bakan yardımcılığım döneminde, bu değerli mekanın Hatay Kurtuluş Müzesi yapılması için çalışmaları başlattım. En büyük hayalim, buranın müze olmasıdır” demişti.
Kamuoyuna yansıyan bilgi, tarihi yapının kamulaştırıldığı ve müze çalışmaları kapsamında kapsamlı bir düzenlemeden geçeceği yönünde.-Tamer Yazar-