Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni müzeyi bekliyoruz…

Günceller miyiz? Antakya Cumhuriyet

Günceller miyiz?

Antakya Cumhuriyet Meydanı, kamulaştırılan ve kent turizmine kazandırılan eski Meclis Binası ile yaz dönemine yönelik hazırlıkları süren Etnografya Müzesi’nin yaratacağı kalabalığı ve enerjiyi bekliyor.

Gaziantep, Mardin ve diğer kentlerden Antakya kent merkezine gelen tur otobüslerinin kalabalığını izleyenler, eski Meclis Binası ve Etnografya Müzesi ile beraber, beklenen ve istenen turizm tablosuna kavuşulacağı konusunda hem fikir. Hatay Valiliği’nin, Adalı Konağı ve eski Meclis Binası başlığında kentin kültürel ve sosyal hayatına çok şey katacağını ifade edenlerin eleştirisi ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne!
Bu konuda dile getirilenleri toparlayan bir turizmci konuşsun…
“Müzenin, kent merkezine katacağı enerjiyi şimdiden alıyoruz. Çünkü tur otobüslerinden inenlerin ilk sorduğu şeylerden biri oluyor ‘ne zaman açılacak’ sorusu. Sanırım bu konuda net bir tarih ya da bir açıklama yok! Ancak eleştirilen şey, Müze’nin kendisine değil, ama girişine eklenen betonumsu giriş! Rengi ve şekli itibariyle, taş bedenli bir müzeye eklenen bu kısım öylesine eğreti duruyor ki, birçoklarının dediği gibi, resmen cezaevi girişi gibi! Müze ile beraber bu kentin hayata dair renklerini paylaşmaya hazırlanıyorsunuz, ama ‘hoş geldiniz’ dediğiniz ve gelenleri ağırlamaya başladığınız girişiniz, gülümsemiyor! Aksine, öylesine sinirli bakıyor ki, geri dönmek istiyorsunuz! Abarttığımı düşünen kurumsal idareciler, bir de turist gözüyle baksınlar buraya. Dönüşü mümkün! Biraz renklendirsinler! Hatta eski bir giydirme de yapılabilir. Çünkü asıl müze binası ile bu kısım birbirine hiç uymamış. Hatta uysun diye, açık ve net, hiç gayret bile gösterilmemiş.” -Tamer Yazar-