Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel Basını Susturma Gayretleri Var

Çalışkan, son dönemde çıkarılmaya

Çalışkan, son dönemde çıkarılmaya çalışılan yasaların özgürlükleri kısıtlama yönelik olduğunu savundu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ve Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, beraberindeki partililer ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Yerel basının sorunlarının konuşulduğu ziyarette Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Son dönemde basına yönelik çıkarılmaya çalışılan yasalar, Türkiye’de özgürlükleri arttırmaya yönelik değil daha çok baskılamaya, kısıtlamaya, kontrol altına almaya yönelik bir girişim olduğunu dile getirerek, “Ülkede bastırılamamış olan bir tek yerel basın vardı, yeni dönemde bunu da tamamen susturma gayreti içerisindeler” dedi.
İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de “Ulusal basından sonra Anadolu basınının da çok baskın bir döneme girdiğini söyledi ve “İstediğimizi yazamıyoruz. Bir yangın olayını bile gösterdiğimizde ceza yazabiliyorlar. Gazeteciliğin görevi nedir? Meydana gelen olayı duyurmaktır. Bunu engellemeye çalışıyorlar şaşkın haldeyiz. O zaman kilit vur kapatın bir şey yapmayın deyin” dedi.
Serzenişleri gerekli yerlere ulaştıracağız …
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya “Sizin bu serzenişinizi doğru bir şekilde alıp gerekli yerlere ulaştıracağız” dedi.
Kaya, konuşmasının devamında, “Yerel basın zaman zaman ulusal basından çok daha etkili olabiliyor. sorumluluk bilinci ile yapılan haberler o bölgedeki eksiklikleri güzellikleri kamuoyunda denetleme vazifesi anlamı taşıyor. Böylesi önemli görev üstlenen basının çeşitli gerekçelerle sesinin kıstırılması veya alan daraltılması basının değil haber alma özgürlüğünün daraltılması anlamına geliyor” dedi.
Ülkelerin gelişmişliği basın özgürlüğü ile doğru orantılıdır diyen Mustafa Kaya, “Gelişmemiş ülkelerde basın kısıtlanmış ve yönlendirme haberler yaptırıyor. Bunlar ülkeleri geliştirmez. Bizim yapmamız gereken şey, bütün açıklığıyla basının özgür bir şekilde kendisini ifade etmesi için onlara gerekli desteği vermek olmalıdır” dedi. -Mehmet ÖZGÜN-