Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldönümü Pastası kesildi

Nice Yaşlara “İSTE” 23

Nice Yaşlara “İSTE”

23 Nisan’da kurulan İSTE’nin Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum. Çocuklarımız bizim her şeyimiz.”

23 Nisan kutlamalarının coşkusuna katılan yerlerden biri de İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) oldu. İSTE, geride kalan 23 Nisan’da, hem kurumsal doğum gününü hem de çocuk bayramını bir arada kutladı. Kutlamaların ‘online’ olarak gerçekleştiği etkinliğe dair konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, şunları söyledi:
“23 Nisan 2015 tarihinde kurulan Üniversitemizin 5.’inci Kuruluş Yıldönümü’nü, COVID-19 nedeniyle bu yıl dijital platformda kutladık. 23 Nisan’da kurulduğu için, çocuklara ve çocukların eğitimine de özel ve ayrı bir önem veren İSTE olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve 5’inci Kuruluş Yıldönümümüzü, koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeniyle, fiziksel mesafeyi koruyarak, iki gün önce sembolik olarak gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz de, ikamet ettikleri yerlerden çevrimiçi olarak programa katıldılar. İSTE’nin YouTube kanalından (https://www.youtube.com/IsteEduTr) izlenebilen programda, kısa bir selamlaşmanın ardından, yıldönümü pastamızı kestik ve ardından kısa bir müzik dinletisi gerçekleşti.
Türkiye’nin ilk Çocuk Teknik Üniversitesi’ni oluşturan İSTE, aynı zamanda Türkiye’de, bir üniversitede faaliyet gösteren ilk ve tek Çocuk Kütüphanesi’ni de içinde barındırıyor. İSTE Çocuk Üniversitesi kapsamında faaliyet gösteren, Çocuk Orkestrası ve Çocuk Korosu da bulunuyor. Bu sene, çok güzel bir video hazırlayıp paylaştılar bizimle. Çocuklarımız, bizim her şeyimiz.
Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum.” -Tamer Yazar-