Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÖK Başkanı ve Rektörler Hatay’da

Suriyeli akademisyen ve öğrencilerin

Suriyeli akademisyen ve öğrencilerin geleceği masaya yatırıldı

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile 50’ye yakın Üniversite Rektörü yanı sıra çok sayıda akademisyen ve uzmanın katılımıyla düzenlenen ve Suriyeli akademisyen ile öğrencilerin geleceğinin ele alındığı toplantılar dün ilimizde gerçekleşti.
YÖK Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türk Yükseköğretim Kurumlarında Suriyeli Öğrenciler” başlıklı konferans, çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Konferansta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Suriyeli öğrenciler için düzenlenen konferansın başarılı geçmesi ile ilgili mesajları okundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, açılış konuşmasında, düzenledikleri bu konferansın Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gerçekleşmesinden duyduğunu memnuniyeti ifade etti. Suriyeli öğrencilere kucak açan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’ya teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Saraç, konferanstan çıkan sonucun, başta Suriye uyruklu öğrenciler olmak üzere Türk Yükseköğretimi ve milletimiz için hayırlara vesile olacağını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal’ın moderatörlüğünde ‘Güncel Değerlendirmeler’ konulu açılış oturumuna geçildi.
-Cemil Yıldız-