Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yoksulluğu Kader Olmaktan Çıkaracağız

DEVA Lideri Babacan Uzun

DEVA Lideri Babacan Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti, yoğun ilgiyle karşılandı …

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Antakya ve Defne ilçe kongrelerine katılmak üzere ilimize geldi. Partinin Antakya İlçe Başkanlığına Uğur Çakıllı, Defne İlçe Başkanlığına da İnan Beyazgül’ün seçildiği kongre ardından Uzun Çarşı Esnafını ziyaret eden Babacan, burada esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Esnafla bol bol sohbet eden, sorunları dinleyen Babacan, hatıra fotoğrafı isteklerini geri çevirmedi.
Esnafın ilgisinden dolayı memnuniyetini ifade eden Babacan, “Bir ülkenin atardamarı olan ekonominin temel taşı esnafının destek beklediğini, aradığı desteği bulamadığını söyledi ve “Ama bu sorunlar da hızla düzelecek. Kabustan uyanma hızında refaha ve huzura kavuşacağız. Çünkü artık işinin ehli ve dürüst DEVA kadroları var” mesajını verdi.
Emekli maaşları artırılacak …
Babacan, geçim derdine deva olacak 8 çözümü de şöyle sıraladı: “Sosyal yardımların adaletli bir şekilde, devlet güvencesi le devamını sağlayacağız. Çocuklara sağlık ve eğitim için verilen nakit yardımları artıracağız. Bunun için ‘Eğitim Kart’ projesini hayata geçireceğiz. Herkesi sosyal koruma ve sosyal güvenlik şemsiyesi altına alacağız. Emekli maaşlarını satın alma gücünü koruyacak şekilde artıracağız. Yoksul aileler için ‘Asgari Gelir Desteği’ sağlayacağız. Kimse aç ve açıkta kalmayacak. Özellikle kadınla ve gençler için iş imkanı yaratarak yoksulluğu bir kader olmaktan çıkaracağız. İsrafa ve savurganlığa son vereceğiz. Rant uğruna müteahhit ve patronlara dağıtılan kaynakları çalışana, çiftçiye, girişimciye, üretene, hakkını alnının teriyle kazananlara ve ihtiyacı olanlara vereceğiz.”
Toplumu ayrıştırmayacağız, ayrışmayacağız …
Ülkedeki her bireyin, Türkiye’nin eşit ve onurlu vatandaşı olduğunu belirten Babacan, “İşte biz bu büyük zenginliğimizle yürüyoruz. Biz toplumumuzu asla kutuplara ayıranlardan olmayacağız, toplumumuzu ayrıştıranlardan olmayacağız, ayrışmayacağız” dedi.
Babacan, emin adımlarla yola çıktıklarını dile getirerek, “Bir arada yaşama kültürümüzü hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Tüm vatandaşlarımızın inançlarının gereğini korkusuzca ve huzurla yaşayabilecekleri özgür bir Türkiye oluşturacağız. Ötekileşme hissi doğuran tüm uygulamalara son vereceğiz.” ifadesini kullandı.
Mülakat sistemini kaldıracağız …
Matemde birleşmiş insanlar olduğumuza değinen Babacan, şunları dile getirdi: “Mutlu yarınlarımızı da hep beraber kuracağız. Bu topraklarda illa gözyaşı akacaksa, onlar sevinç gözyaşları olacak. DEVA Partisi’nin damlaları, dupduru yarınlarımıza bereket gibi, kardeşlik gibi yağacak.
Alevi vatandaşlarımızın, Arap vatandaşlarımızın ayrımcı muameleler karşısında incindiğini biliyoruz. Kamuda işe alımlarda ayrımcılıklar yaşandığını çok iyi biliyoruz. Kamuya işe alımlarda mülakat sistemini kaldıracağız.” Mehmet ÖZGÜN