Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zabıta’dan hijyen kontrolleri

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
Kent genelinde gıda satışı yapan işyerlerini denetleyen Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, fırın, market, kasap ve gıda ürünü satan tüm işletmelerde, ürünlerin son kullanma tarihi, etiketi ve saklama koşullarını mercek altına aldı.
Vatandaşın sağlığının önemine vurgu yapan ve gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına özen göstermeleri gerektiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Denetimlerimizin amacı cezai işlem değil, İskenderun Belediyesi olarak bizim hedefimiz bölgemizdeki gıda üreticilerinin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasıdır ” dedi.
Hijyen kurallarına uymayan işyerlerine gerekli yasal işlemlerin yapıldığını ifade eden Başkan Dingil, ”Bölgemizde gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığına ve ürünlerin saklanma koşullarına bakıyoruz. Olumsuzluklar varsa uyarıyoruz. Gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını engelliyoruz. Denetimlerimizde çeşitli uyarılar da yapıyoruz. Bir sonraki denetimde daha önceki uyarıya uyulmamışsa cezai işlemi uyguluyoruz” dedi. -Mehmet ÖZGÜN-