Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

Zil Çaldı….

Dün okullar yeniden yüz yüze eğitime başladı. Özlenen ders zilinin çalması ile başlayan eğitim, birçok şeyi çağrıştırmasına da vesile oldu.

Kısıtlıda olsa, aşamalıda olsa ders zilinin çalmaya başlaması, eğitim açısından çok olumlu bir gelişme ve çok yararlı bir adım olarak kabul edilmelidir.

İleriki günlerde, dün yüz yüze başlayan eğitimin daha da genişletilmesi ve okul çağındaki öğrencilerin bu eğitim olanağından daha çok yararlanması en büyük beklentimizdir.

Şu husus akıldan uzak tutulmamalıdır: Bir ülkede çağdaş eğitim yaşama geçirilmez ise, okul çağındaki öğrencilerin beyinleri çağdaş bilgilerle doldurulmaz ise, bilinmelidir ki o ülkede hiçbir şey çağdaşlığa doğru gitmez, çağdaş bir yaşam olmaz, çağdaş görüşler sergilenmez, ilimin, bilimin gerekleri yerine getirilemez.

Bu nedenle her şeyden önce eğitime önem verilmesi, okul çağındaki çocuklarımızın beyinlerinin yeterli bilgilerle donatılması için mümkün olan her şeyin yapılması gerekir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de covit19 salgın hastalığı etkisini sürdürmeye devam etmektedir.

Bu salgın hastalık nedeniyle elbette ki birçok kayıplar olmuştur.

Yine bu salgın nedeniyle ekonomide büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınmıştır.

Bunların üstesinden zaman içinde gelinecektir.

Kayıplar telafi edilecek, uğranılan zararların giderilmesi suretiyle ekonomi yeniden eski rayına oturtulabilecektir.

Ancak zamana bırakılamayacak, ötelenemeyecek bir husus vardır: O da çağdaş eğitimdir.

Çağdaş bir eğitimin gerçekleştirilmesi için de yüz yüze eğitimin tüm kurum ve kuralları ile uygulanması ve bu konuda zaman kaybedilmemesi gerekir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanıtlanmış olan bir husus vardır; o da uzaktan eğitimin hiçbir şekilde yüz yüze eğitimin yerine geçemeyeceği gerçeğidir.

Bu gerçek gözden uzak tutulmamalıdır.

Bu nedenle her şeyden önce eğitime gereken önem verilmelidir. Covit19 salgın hastalığı nedeniyle bazı alanlarda öteleme, zamana bırakma söz konusu olabilir, ancak eğitimin ötelenmesi ve zamana bırakılması söz konusu olamaz.

Hele hele internetin, bilgisayarın girmediği çok sayıda hane varken, bunun düşünülmesi bile büyük sakıncalar doğuracaktır.

Diliyoruz ki önümüzdeki haftalarda yüz yüze eğitimden yararlanacakların sayısı arttırılır. Okuma çağındaki öğrencilerimizin beyinleri çağdaş bir eğitim anlayışına göre gerekli bilgilerle doldurulur.

Bunlar yapılmadığı ve uzaktan eğitim anlayışı ile daha kolay bir yol seçildiği takdirde, gelecek yıllarda uğranılan ve uğranılacak olan kayıplar kendini gösterecek ve o zaman iş işten geçmiş olacaktır.

Dün ziller çaldı. Yüz yüze eğitim aşamalı da olsa başlatıldı.

Cumhuriyet daha 5 ayını doldurmamışken, çağdaş bir eğitimin zorunluluğunu ve gerekliliğini gören, bilen, anlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, eğitim-öğretim birliği yasasını yaşama geçirmek suretiyle çağdaş eğitimin ne denli önemli olduğunu bizlere göstermişlerdir.

Aradan geçen uzunca süreye rağmen bu anlayışın yeterince yaşama geçirilemediğini gördüğümüz bir ortamda, corona19 salgın hastalığı nedeniyle yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim modelinin yaşama geçirilmesinin zararlarını görüyor ve ilgilileri uyarma gereğini duyuyoruz.

Dün ziller çaldı.

Dün yüz yüze eğitim aşamalı da olsa başladı.

Temennimiz dün başlayan eğitimin genişleyerek eski haline dönüştürülmesi ve beyinlerin çağdaş bilgilerle doldurulmasıdır…..

nabiinal@hotmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER