Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11 öğrenciye burs

Antik Antakya Derneği öncülüğü

Antik Antakya Derneği öncülüğü ve BŞB, ATSO ile Prof. Dr. Nazan Savaş’ın destekleriyle…

Antakyalı gurbetçilerin, Almanya’nın Berlin şehrinde kurduğu Antik Antakya Derneği’nin imkanlarıyla, ilimizde; Hatay BŞB, ATSO ile MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın katkılarıyla 11 öğrenciye burs imkanı sağlandı.
1 Mayıs Pazartesi günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Antik Antakya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Sorgeç, Derneğin 14 yıl önce kurulduğunu, Antakya’dan ayrı düşmemek için sosyal ve kültürel birçok etkinliğin altına imza attıklarını belirtti.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, eğitime sunduğu katkılardan dolayı Antik Antakya Derneği Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederken, BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş ise bu bursun Tıp Fakültesi’nden Gıda Mühendisliği’ne, Güzel Sanatlar’dan Edebiyat Bölümü’ne kadar farklı alanlarda eğitim alan ve hak eden öğrencilere verildiğini ifade etti.
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise öğrencilik yıllarının zor olduğunu belirterek, “Ben de aldığım burs ve kredilerle tıp fakültesinde öğrenciliğimi tamamladım. Onun için bu zorluğu çok iyi bilirim. İnanıyorum ki bu burs öğrencilerimizin eğitim hayatına olumlu katkılar sağlayacaktır. Böylesine hayırlı iş yaptıkları ve genç arkadaşlarımızın yüzünü güldürdükleri için dernek yöneticisi hemşehrilerimize çok teşekkür ederim” dedi.
Aldığı burs sonrası düşüncelerini paylaşan İskenderun Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Piyano Bölümü öğrencisi Emine Tuğba Yapıcı da, aldığı bu bursu formasyon eğitiminde kullanarak, müzik öğretmeni olma yolunda değerlendireceğini belirtti. Burs alan öğrenciler ile ailelerinin de katıldığı törende yüzler gülüyordu. -Cemil Yıldız-