Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alman desteği

Önce okul, şimdi de

Önce okul, şimdi de spor sahası
Aalen Belediyesi, Reyhanlı’daki Suriyeli sığınmacılara önce okul yaptı, şimdi de spor sahası temeli atıldı.

Aalen Belediyesi’nin destekleriyle, ilimiz Reyhanlı’da Suriyeli sığınmacılar için yaptırılan okulun ardından bu kez de yaptırılan okula spor sahası kazandırılıyor. Temel, önceki gün atıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, ülkemize sığınan mağdur mültecilerinin eğitimi için Reyhanlı’daki Ecyel Alhadis Geçici Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan spor sahasının temelini birlikte attı.
Gerçekleştirilen temel atma törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yanı sıra Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve ailesi, HBB Başkan Vekili Serdar Güven ve eşi Saniye Güven, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve birçok vatandaş katılım gösterdi. Reyhanlı’da Salı günü gerçekleştirilen spor sahası temel atma töreni, Suriyeli çocukların, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çiçek takdim etmesi ile başladı.
Burada kısa bir konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Kısa zaman öncesinde ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlarımızın eğitimi için yaptığımız okuldaki öğrencilerin sadece eğitimle sınırlı kalmaması ve spor yaparak sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini istiyoruz. Özellikle Aalen ile Hatay’daki kardeş şehir bağlantısıyla Suriyeli mülteci çocukların yararına yapılan okulu, kardeşliğimize borçluyuz. Bir çocuk okur dünya değişir. Suriyeli çocukların okumasını sağlayarak dünyaya ve çevrelerine yararlı bireyler olacaklarını düşünüyorum. Hatay genelinde Suriyeli çocuklarımızın eğitimi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Törene katılan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de Aalen Belediyesi’ne hizmeti dolayısıyla teşekkür etti. -Cemil Yıldız-