Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç, bilim kültürünü geliştirmek…

21TÜBİTAK, Hatay’da 105 Okula

21TÜBİTAK, Hatay’da 105 Okula “Bilim Fuarı” desteği yaptı

Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu (TUBİTAK), öğrencilerdeki bilim kültürünü yaygınlaştırma adına, geride kalan öğretim yılında ilimizde toplam 105 okula ‘Bilim Fuarı’ desteğinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve “TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında “MEB’e bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi” amacıyla 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı gerçekleştirildi.
İlimizde, 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı’na başvuran okullar arasında 105 okul desteklemeye hak kazandı. Okullardaki TÜBİTAK Bilim Fuarları, 15 Nisan – 7 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
İlimiz genelinde yapılan bilim fuarlarında, öğrenciler, eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergilediler. Bilim Fuarları kapsamında, gerek öğrenciler ve gerekse izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturuldu.
-Cemil Yıldız-