Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birinciler Yayladağı’ndan

10-15 yaş arası Kur’an

10-15 yaş arası Kur’an Kursu Bilgi Yarışması’nda Hatay erkek ve kız birincileri Yayladağı’ndan çıktı. Kızlarda Emine Aktaş, erkeklerde Şevket Saçlı Hatay birincisi oldu. Yarışmaya damga vuran olay; Hatay’ın 14 ilçesinden katılımcı olması, her iki kategoride birincilerin Yayladağı, ikincilerin İskenderun ve üçüncülerin Samandağ’dan çıkması oldu.

Hatay Müftülüğü’nün, yaz Kur’an kurslarının daha etkin ve verimli olması amacıyla, ilimizdeki Kur’an kurslarına devam etmekte olan 10-15 yaş arası gençler arasında düzenlediği bilgi yarışmasında birincilikleri Yayladağı’lı öğrenciler aldı. Kız ve erkek öğrencilerin iki kategoride katıldığı yarışma, İl Müftülük konferans salonunda yapıldı.
Yarışma, yaz kurslarında öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan “Dinimi Öğreniyorum” adlı kitaptaki bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve tecvid bilgisi, Namaz dua ve surelerinin anlamlarından oluşan konulardan sorular soruldu. Yarışmaya, 14 ilçeden toplam 28 öğrenci katıldı. Öğrenci ve velilerin coşkulu bir şekilde izlediği yarışma sonucunda ilk 3 dereceyi paylaşan ve derece elde eden öğrenciler şu şekilde sıralandı:
KIZLAR:
Birinci: Emine AKTAŞ-Yayladağı
İkinci: Rumeysa Kıllı- İskenderun
Üçüncü: Ümmihan Turkut-Samandağ
ERKEKLER:
Birinci: Şevket Saçlı-Yayladağı
İkinci: Ali Kerem Halil-İskenderun
Üçüncü: Ali Can Göbelek-Samandağ
Dereye giren öğrencilerin aynı ilçelerden olması yarışmaya damga vuran olay oldu. İlginçtir, yarışmaya Hatay’ın tüm ilçelerinden katılımlar oldu. Yarışma sonucunda, kızlar ve erkekler olmak üzere her iki kategoride birincilikleri Yayladağı, ikincilikleri İskenderun ve üçüncülükleri de Samandağlı öğrenciler paylaştı. Diğer ilçe yarışmacıları ise dereceye giremedi. Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın hediye edilirken, dereceye giremeyen öğrencilere 100’er TL para ödülü, ayrıca Başkanlık yayınlarından kitap seti hediye edildi.
Yarışmacılara, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi’nin katkılarıyla ödüllerini veren İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, şunları söyledi:
“Meşguliyetlerin en güzeli Kur’an-ı Kerim’le olan meşguliyettir. Sizler, bu yaz bu güzelliği ve zenginliği yaşadınız. Önemli olan, ömür boyu Kur’an’ı kendimize rehber seçmektir. Bu vesile ile tatillerinden feragat ederek kurslara devam eden siz öğrencilerimizi tebrik ederim. Sizleri Yaz Kur’an Kurslarımıza gönderen anne babalarınızı tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Onlara da teşekkür ediyorum.” -Cemil Yıldız-