Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğrunun yanında yanlışın karşısındayız

Selahattin Gündüz: “Fay hatlarıyla

Selahattin Gündüz: “Fay hatlarıyla bezenmiş olan ülkemizde inşaat mühendisliği yapmak son derece güç bir iştir. Elini taşın altına koymayı, suya sabuna dokunmayı gerektirir.”

Kuruluşunun 62. yıldönümünü düzenlediği bir gece ile kutlayan İskenderun İnşaat Mühendisleri Odası adına konuşan Oda Başkanı Selahattin Gündüz, geride kalan 62 yıllık süre içinde; ülke kaynaklarının israf edilmemesi, çevre kirliliği ve doğa katliamı olmaması, deprem ve benzeri felaketlerin yıkımlarının en aza indirilmesi için azami gayret gösterdiklerini söyledi.  Başkan Gündüz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da, doğrunun yanında ve her türlü yanlışın karşısında olacaklarına işaret ederek, şöyle konuştu: “Mühendis olmanın birçok sorumluluğu da beraberinde getirdiğinin bilinciyle, Odamız, sorumluluk almakta tereddüt etmez, etmemiştir de.

Fay hatlarıyla bezenmiş olan ülkemizde inşaat mühendisliği yapmak son derece güç bir iştir. Elini taşın altına koymayı, suya sabuna dokunmayı gerektirir. Meslek alanlarımıza müdahaleye rağmen, inşaat mühendisleri olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesi olan ülkemizde oda-üye ilişkisi hayatidir. Yıkıcı bir deprem olduğunda, ‘İnşaat mühendisleri Odası kontrol etmişti’ denilecektir. Bu, o gün meydana gelecek olan iyi ve kötü sonuca ortak olmak demektir. Bu yüzden, meslektaşlarımızın eğitimine önem veriyoruz, bundan sonra da önem vereceğiz.”

-Laiklikten yanayız-

Konuşması içerisinde gündemdeki anayasa değişikliği konusuna da değinen Selahattin Gündüz,  “Halkımızın, Anayasamızda yer alan ve bizim çimentomuz olan laiklikten yana tavır koyacağından inancımız tamdır” dedi. Konuşmaların ardından, meslekte 40 ve 25 yılını dolduran mühendislere plaketler verildi. Plaketler, mesleğe ilk adımlarını atan genç mühendisler tarafından takdim edildi. Gecede ayrıca, odada başkanlık yapanlar da unutulmadı ve onur belgesiyle onurlandırıldı. Plaket töreninin ardından, üyeler ve davetliler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Halayların çekildiği, dansların edildiği gecede, mühendisler unutulmaz anlar yaşadılar.      Tamer Yazar