Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filminin tanıtımı için geldi

Ali İsmail’i ise unutmadı…

Ali İsmail’i ise unutmadı…

Tuğba Özay: “Öyle sıcak, öyle sevgi dolu, öyle insancıl bir aileyle tanıştım ki… Anne Emel Hanım gözleri dolarak anlattı biricik oğlunun sevgi dolu dünyasını… Evlerini gezdirirken, ‘bu bahçede büyüdü oğlum’ dedi…”

Sinan Bengier, Yüksel Ünal, Gazi Şeker ve Süreyya Kilimci ile beraber rol aldığı ‘Azraille Dans’ filminin tanıtımı için önceki gün Antakya’ya gelen Tuğba Özay, Ali İsmail Korkmaz’ın evini de ziyaret etti, Anne Emel Korkmaz ile bir araya geldi.
25 Mayıs’ta vizyona giren filminin Antakya ayağında bir araya geldiği Anne Emel Korkmaz ile sohbet eden ve Ali İsmail’e ait eşyalarla beraber hala ilk günkü gibi ‘muhafaza’ edilen yatak odasını ziyaret eden Özay, duygularını şöyle paylaştı:
“Burası ömrünün baharında yaşamını yitiren sevgili Ali İsmail Korkmaz’ın odası… Bugün Antakya’ya geldiğimde Ali İsmail’in ailesini ziyaret etmek istediğimi söyledim. Aileyi aradılar ve hemen kabul ettiler ziyaret isteğimi. Öyle sıcak, öyle sevgi dolu, öyle insancıl bir aileyle tanıştım ki… Anne Emel Hanım gözleri dolarak anlattı biricik oğlunun sevgi dolu dünyasını… Evlerini gezdirirken, ‘bu bahçede büyüdü oğlum’ dedi. Hayvanları, çocukları, yaşlıları nasıl sevdiğini anlattı Ali’nin. Abisi Gürkan Bey, oturduğumuz balkona, Ali’nin küçük çocukları toplayıp onlara kitap okuma sevgisini kazandırdığını anlattı gururla. Köy okullarına kitap toplama kampanyalarından huzurevlerine verdiği destek çalışmalarına kadar, Ali’nin daha gencecik bir çocukken nasıl da koca adam olduğunu anladım sohbet boyunca. Gözlerinden pırlanta gibi yaşlar aksa da, pırlanta yürekli bu insanların dik ve onurlu duruşu beni çok etkiledi. Ve ne tesadüftür ki, tam da 5. Yılında gelmişim ziyaretlerine. Dilim varmadı ‘ölümünün’ demeye… Aile, Ali İsmail Korkmaz Vakfı kurmuş. Bu vakıf, yüzlerce öğrencinin okumasını da sağlıyor şu an. Ali İsmail ölür mü hiç? Ali İsmail yaşıyor. Vakıf, gençlerin düşlerini gerçekleştirmesine de yardımcı oluyor. Düşler, aydınlık bir dünya için! Toplumsal barış ve eşitliğin olduğu bir dünya… Emel Hanım, belki bir evladını toprağa verdi, ama binlerce evlat kazandı, binlerce fidan boy attı Emel Annenin kollarına!” -Tamer Yazar-