Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleneksel Olacak…

Altunay, Fransa Sergisi’ni değerlendirdi…

Altunay, Fransa Sergisi’ni değerlendirdi…

Antakyalı Ressam Yusuf Altunay, geçtiğimiz ay Fransa’nın başkenti Paris’te açmış olduğu kişisel resim sergisinden oldukça memnun ayrıldığını ve bu çalışmayı geleneksel bir hale getireceğini belirtti.
Altunay, amacına ulaştığını gösterilen yoğun ilgiden anladığının altını çizdiği açıklamasında, Paris’te bulunan kimi dernek başkanlarının da sergiye katıldıklarını kaydetti ve şöyle devam etti:
“Orada bulunan bazı dernek başkanları da sergiye katıldılar. Bu sergiyi geleneksel hale getirerek, Konsoloslukla işbirliği içinde olmak suretiyle her sene düzenlenebileceğine dair görüş bildirdiler.”
Amerika ve Avrupa ülkelerinde de açmış olduğu sergilere olan ilginin Paris’te arttığına değinen ve bunun sevincini yaşayan Altunay, ülkemizle Fransa arasındaki kültürel farklar olduğunun ayrıntısının unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, “Aradaki kültür farkını sadece sanatta değil, her yerde görmek mümkün. Caddeler, sokaklar ve binalar oldukça estetikti. Oradaki insanların nezaketi takdire şayandı. Bunu her yerde görmek ve hissetmek mümkündü” açıklamasında bulundu.
Altunay, sergi açtığı Paris’i anlatılacak bir yer olarak değil, yaşanılacak bir yer olarak tanımlayarak, “Paris’i görmek gerekir. Anlatmak yetmez. Sanatın ‘s’sini benimseyen her insanın mutlak surette en önce Paris’te bulunan Louvre Müzesi’ni gezmesi gerekiyor. Paris’in müzeleri sanat kokuyor” açıklaması yaptı. -Mehmet Özgün-