Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keman ve şan kursları…

Antakya Belediyesi’nin açtığı müzik

Antakya Belediyesi’nin açtığı müzik kurslarının tamamı ücretsiz

Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ücretsiz “Keman ve Şan Kursları” devam ediyor. Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi’nde keman kurslarını Eğitmen Burak Parlakyiğit veriyor. Belediye yetkilileri, ücretsiz keman kursuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Her yaştan insana hitap eden keman, öğrenmesi eğlenceli, eğlenceli olduğu kadar da emek isteyen, her yere taşınabilir ve her ortamda çalınabilir, insanların gıpta ettiği, popülerliği oldukça yüksek bir müzik aletidir. Her yaştan ve seviyeden öğrencilerle bireysel olarak yapılan keman derslerimizin ilk amacı; öğrencinin müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini geliştirmek, ritim duygusunu vermektir. Müziği seven insanı sever, toplumu sever, yaşamı sever, eşsiz bir ruh gücü ve zenginliği kazanır. Enstrüman eğitimi, öğrencinin kişisel gelişiminde çok yönlü ve olumlu etkiler yaratır. Solfej, armoni ve diğer teorik bilgiler, tamamlayıcı olarak keman kurslarımızın içeriğinde yer almaktadır. Kurumumuzda, gençlerin yanı sıra yetişkinler de keman kurslarımıza katılabilirler.”
ŞAN KURSLARI
Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde yürütülen kültür-sanat kurslarından biri de şan kursları oldu. Ses eğitimi konusunda uzman eğitmenlerce verilecek olan şan kursu için kayıtların başlandığı bildirildi.
Antakya Belediyesi tarafından şan kursu ile ilgili şu bilgiye yer verildi:
“Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde, özellikle konservatuar sınavlarına hazırlanan gençlerimize yönelik olarak şan kursumuzu hizmete sunuyoruz. Konusunda uzman eğitmenlerce verilecek olan şan kursumuz için kayıtlarımız başladı. Şan derslerimizin içeriği, ses egzersizleri ve nefes tekniklerinin geliştirilmesi ile birlikte diyaframı doğru kullanımının sağlanması, öğrencilerimizin artikülasyon tekniklerini edinmelerinin sağlanması ve bunun ışığında sesin yüz bölgesinde rezonans kazanması ve böylelikle kişinin dilediği herhangi bir türde kullanımına yönelik (Müzikal, Pop, Rock, Opera, Jazz, Tiyatro, Seslendirme, Diksiyon vb.) daha doğru bir tını kazanarak, ses kısılması yaşamadan (nodül, polip vb. ses hastalıkları) ses renginin bulunması hedeflerini kapsamaktadır. Ses eğitimi, konuşma ve şarkı söylemede sesin doğru, güzel ve etkili kullanılması amacına yönelik olarak, müzik eğitiminin her türünde uygulanabildiği gibi, dil ve konuşma bozukluklarında da tedavi amacıyla, toplu ve/veya bireysel olarak uygulanan disiplinler arası bir özel alan eğitimidir. Ayrıca konservatuara hazırlık için gerekli olan şan eğitiminin yanı sıra, kulak, ritim, solfej çalışmaları da ders içerisinde uygulanmaktadır.” -Selvi Günay-