Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Ertem’den Miting Çağrısı CHP

Ertem’den Miting Çağrısı
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, hemşerilerini yarınki İstanbul Maltepe mitingine katılmaya çağırdı. Milletvekili Birol Ertem, açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün hak, hukuk, adalet isteyen ve arayan bütün duyarlı insanların yürüyüşü olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:
“Bu yürüyüşte atılan adımların hedefi sadece Maltepe’ye gitmek değildir. Bu adımların hedefi; Tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye’yi yeniden inşa etmektir. Adaleti esas alan bir sosyal hukuk devletini yeniden kurmaktır.
Bu yürüyüş; Ülkenin, geleceğin, çocuklarımızın, çalışanların, işsizlerin, eğitimcilerin, yoksulların, esnafların, çiftçilerin, basın mensuplarının, kadınların ve toplumun her kesiminin korkudan endişeden silkelenip, tek adamcı uygulamalar ve baskılardan kurtulup demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti yeniden inşa etme yürüyüşüdür. Adaletsizlik ve hukuksuzlukların karşısında, hukukun, düşünce ve basın özgürlüğünün yanındayız.
Bu onurlu mücadeleye destek vermek isteyen Hataylı hemşehrilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı Pazar günü Maltepe sahilindeki Adalet Mitingi’ne bekliyoruz. Unutmayın ki adalet herkese bir gün lazım olur…”

Yayladağı’nda güvenlik amaçlı:
Özel Güvenlik Bölgesi İlanı
Hatay Valiliği, güvenlik amaçlı olarak, Yayladağı ilçesinde 3 hudut karakolu alanında “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan etti. Valiliğin duyurusu şöyle: “Bölge halkının can ve mal güvenliklerini korumak, yasadışı geçişleri engellemek, terörist şahıs veya gruplara karşı daha etkin mücadele vererek hudut emniyetini sağlayabilmek maksadıyla Görentaş Hudut Karakolu Bölgesi, Belengöz Hudut Karakolu Bölgesi ve Pulluyazı Hudut Karakolu Bölgesi 08 Temmuz 2017 tarihinde saat 08.00’den başlayıp 22 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 08.00’de bitecek şekilde (15) gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir.
Vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği açısından herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları açısından belirtilen süre içerisinde yukarda adı geçen bölgelere girmeleri yasaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Hatay’da başvuran 2847 Suriyeli’den 22’si TC Vatandaşı oldu
Hatay’da, mevcut sayıları 400 bine yakın Suriyeli’den ikamet süresini dolduranlar içinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için son 6 ayda 2847 Suriyeli başvuruda bulundu. Hatay Valiliği, 1 Ocak ile 30 Haziran 2017 tarihleri arasında başvuran 2847 Suriyeli’den 22’sinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı başvurusunun kabul edildiğini duyurdu.

HATAY’DA ÖLÜMLER % 5 ARTTI
Resmi verilere göre, ilimizde ölüm olayları % 5 oranında artış gösterdi. Hatay İl Nüfus Müdürlüğü bilgilerine göre, 1 Ocak- 30 Haziran 2017 tarihleri arasında ilimizde 3529 kişi değişik nedenlerden ötürü hayatını kaybetti. Bu veri, ilimizde geçen yıllara göre ölüm olaylarında % 5’lik bir artışı gösteriyor.

Hatay’da 6 ayda:
14.183 Bebek doğdu
Hatay’da yılın ilk 6 aylık diliminde 14.183 bebek dünyaya gözlerini açtı. Bu veri ilimizde günde yaklaşık 80 civarında bebeğin dünyaya geldiğini gösteriyor. Resmi veriler, ilimizde doğum olaylarında geçen yılın aynı dönemine göre % 0.2’lik azalma oldu.

Hatay Eğitim İş:
Çelişkili MEB düzenlemesini yargıya taşıdık
Meslek ve teknik liselerindeki öğretmenlere, öğrencileri işletmelerde staj yaparken ‘yüz yüze eğitim dayatması’ yapan ve öğretmenlerin ek ders ücreti hakkını hiçe sayan MEB düzenlemesi Eğitim İş tarafından yargıya taşındı.
Hatay Eğitim İş, bu konuda bir açıklama yaparak, Bakanlığın çelişkili olduğunu öne sürdükleri düzenlemesini yargıya taşıdıklarını duyurdu.
Eğitim iş konuya ilişkin duyurusu şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da yapılan değişiklik, mesleki ve teknik lise öğretmenlerinin ek ders ücretleri ve çalışma saatlerine ilişkin memuriyet güvencesini hiçe sayması ve eğitimcilere yeni angaryalar getirmesiyle tartışma yaratmıştı. Değişiklikle birlikte, öğrencilerin işletmelerde meslek eğitimi ve staj sürecindeki ders görevlerinin yüz yüze yapılması dayatılmıştı.
Bu değişiklik, ortaöğretime ilişkin temel düzenleme olan ‘Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile çelişkili ve işin mahiyetine aykırı olması nedeniyle Eğitim İş- Merkez Yürütme Kurulu olarak konuyu Danıştay’a taşıdık.
İtirazımızda, ‘Söz konusu değişiklik; öğretmenlerin ücretleri bakımından son derece hakkaniyete aykırıdır. Çalışma huzurunu bozacak ve eşitsizlik yaratacak sonuçlar ortaya çıkacaktır’ görüşü paylaşıldı.”

Özkaya’dan “Adalet Yürüyüşü” Yorumu
ÜÇÜ NAKAVT…
Antakyalı İnşaat Mühendisi-Müteahhit Eşref Özkaya, yakın izlediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü ile ilgili sosyal medya hesabından ilginç bir yorumda bulundu. Antakyalı İşadamı Özkaya’nın, CHP Genel Başkanlığı’na aday olacakları söylenen 3 isimle ilgili değerlendirmesi şöyle.
“Kılıçdaroğlu, riskli olduğu kadar da zorlu ‘adalet’ yürüyüşüyle memlekete demokrasi dersi vermeye devam ederken, CHP liderlik koltuğuna göz diken Deniz Baykal, Metin Feyzioğlu ve Ümit Kocasakal, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle eylemi fuzulileştirme gayretindeler! Geçmiş olsun beyler! Sonuç: Nakavtla kaybettiniz!”

KARAOĞLAN Ruhuna Hatim YARIN
Yaklaşık bir buçuk ay önce vefat eden, Antakya’nın en eski doktorlarından Dr. Halim Karaoğlan ruhuna, hakkın rahmetine erişmesinin 40. gününde Kur’an Hatmi okutulacak. Merhum Dr. Halim Karaoğlan ruhuna okutulacak olan hatim, 9 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de mezarı başında yerine getiriliyor.
Ailesi, merhumun yarınki hatim etkinliğine tüm dost, akraba ve sevenlerinin davetli olduğunu duyurdu.

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ
Başvuru 21 Temmuz’da
Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Liseleri ile Güzel Sanatlar Liselerine öğrenci alımı kayıtlarının 21 Temmuzda başlatılacağını duyurdu.
Bakanlık duyurusunda; “Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Klasik Sanatlar ve Musiki, Görsel Sanatlar ve Spor Programı/Projesi Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerine öğrenci kayıt işlemleri 21 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanacak” denildi.

POLİS SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI
20. Dönem POMEM sonuçları belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sonuçları Perşembe günü açıkladı. Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “20.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonucunda, 7.423 erkek ve 1.000 kadın aday, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlanmıştır.
Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir” denildi.

Sağlık Sen Başkanı Mesajı:
ALIN TERİMİZİN KARŞILIĞI VERİLSİN
Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Gönç, sağlık çalışanlarının alın terlerinin karşılığını verilmediği görüşünde. Sağlık Sen Başkanı Gönç’ün bu konudaki mesajı şöyle:
“Yaklaşık 6 yıldır Hatay ilinde bulunan Suriyeli hastalara 7/24 aralıksız hizmet veren sağlık çalışanlarını canı gönülden tebrik ederim. İlimizde sezeryan yapılan hastaların %90’ı Suriyeli, il dışına yapılan hasta nakillerinin %90’ı Suriyeli ve Üniversite Hastanemizde tedavi gören hastaların % 70’i Suriyeli olmasına rağmen, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yaklaşık 5 aydır ödeme yapmamaktadır. Dolayısıyla, MKÜ’ de görev yapan sağlık çalışanlarımıza 3 aydır ek ödeme verilmemektedir. AFAD biriminden sorumlu Başbakan Yardımcısından ivedi çözüm beklediğimi belirtmek isterim.”

TEOG tercihine 5 gün kaldı
30 Haziran 2017 Cuma günü ‘Yerleştirmeye Esas Puanların’ (YEP) açıklanmasıyla beraber, öğrenci ve velileri, puanına ve yüzdelik dilimine uygun okulları bulma adına tatlı bir telaş sardı.
Okul tercihleri 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında, saat 17:00’a kadar alınacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Yerleştirme sonuçları 11 Ağustos Cuma günü ilan edilecek. Yerleştirme işlemlerinin sonuçlanması sonrasında, 3 defa nakil başvurusu yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakil başvurularında en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.
Süreç şöyle işliyor:
1. Nakil tercih başvuruları 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 21 Ağustos 2017’de açıklanacak.
2. Nakil tercih başvuruları 21-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 28 Ağustos 2017’de açıklanacak.
3. Nakil tercih başvuruları 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 8 Eylül 2017’de açıklanacak.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uygulaması sürüyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Defne İlçesi Aşağıokçular Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Akasya Mahallesine 9:00-15:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 9:00-12:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Tayfur Sökmen, Konuk, Cumhuriyet (Merkez), Varışlı ve Kurtuluş (Merkez) Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karağaç Mahallesi Atalar ve 687 Sokağa 9:00-12:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 413 Sokağa 12:00-17:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Karşı Mahalleye 9:00-16:00 saatleri arası,
Payas İlçesi İstiklal Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:00-13:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Yeşilova, Kurtuluş (Merkez) ve Bayır Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin ilimizde sürdürülebilir enerji temini için yürüttüğü şehir şebekesi ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uygulaması yapılıyor.
İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Kisecik, Dağanköy, Günyazı, Gülderen,Oğlakören ve Dikmece Mahallelerine 9:00-15:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Büyükdalyan ve Derince Mahalleleri ile Polis Okulu ve Ali Kavak Fabrikasına 9:00-15:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesi 15.Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Bucak Kurtuluş Mahallesi, Karşıyaka Sokak Bucak Gökbez Mahallesi Bucak Merkez, Bucak Armutoğlu ve Bucak Pınarbaşı Sokaklar ile Çekmece Mahallesi 67 ve 48 Sokaklara 13:00-15:00 saatleri arası
Reyhanlı İlçesi Cumhuriyet, Pınarbaşı ve Değirmenkarşı Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Mustafa Kemal, Adabucak 16, 17, 18, 19, 20. ve 21. Sokaklar Mustafa Kemal Mahallesi İ.H.H Vakfına 9:00-16:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Özerli Mahallesi Mustafa Kemal Duduoğlu Caddesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesi 424, 477, 402, 425 ve 476 Sokaklara 9:00-12:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Yeni, 15 Kasım ve Tepebaşı Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Gök’ün baba acısı
BABASINI KAYBETTİ
Defne ilçesi eğitim kurumlarından Cengiz Topel İlkokulu Müdür Yardımcısı Salih Gök, baba acısı yaşadı. Salih Gök’ün babası vefat etti.
Merhum baba Gök’ün cenazesi, dün saat 10.00 da Hassa Aktepe Kürecik Mahallesi Kıranyurdu mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır diler.

KARAĞAN’ın acılı günü
AMCASI VEFAT ETTİ
Antakyalı Gazeteci Mehmet Karağan’ın amcası vefat etti. Amca Ali Karağan’ıın cenazesi dün Cuma Namazı’na müteakip Yayladağı Asri Mezarlığı’nda defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Samandağ’da “Tek Yön uygulaması”
15 TEMMUZ’DA
Hatay Büyükşehir Belediyesi UKOME, Samandağ Belediyesi ve kurum görüşleri alınarak yetkililerce hazırlanan, caddelere bağlı sokakların tek yön olarak çalışmasını öngören Sirkülasyon Projesi bu ilçede 15 Temmuz’da hayata geçiyor.
Yeni uygulamanın; Trafik akışkanlığını rahatlatmak, bölge halkının etkilendiği araç park sorununu azaltmak, caddelerden çıkışta yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla, tüm kesimlerin görüşleri alınarak yapıldığı ifade edildi.

81 İLİN MUHTARLARI HATAY’DA
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberinde 81 ilin muhtarları Hatay’da… Genel Başkan Hüseyin Akdeniz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 33. İstişare Toplantısı’nı Hatay ilinde gerçekleştireceklerini söyledi. Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Federasyona ev sahipliği yapmanın coşkusu ve mutluluğu içerisinde olduklarını kaydederek, toplantının bugün saat: 10.00’da Hatmek’te yapılacağını duyurdu.

Deli Gönül’den ÖZÜR…
FOX TV’de ilk bölümü geçtiğimiz Salı günü yayınlanan “Deli Gönül” dizisine yönelik ilimizden yükselen tepkilere cevap var. FOX TV üst düzey yöneticisi Mehmet İçağasıoğlu’nun gelişmeyle ilgili olarak Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu’nu arayarak, Hatay iline kesinlikle zarar vermek istemediklerini ve telafi yoluna gidileceği sözüne vermek suretiyle, “Fox TV, Hatay ilimizle ilgili görsel çekim yaparak kanalda ilimizi bedelsiz olarak tanıtacak” açıklaması yaptı.
Nacioğlu, bu açıklamalara teşekkür etti.

Merhum Mümin Deniz ruhuna:
HATMİ ŞERİF BUGÜN
Asi Gazetesi sahibi Nihat Mazmanoğlu’nun kayınbabası Em.J.Bşçvş. Mümin Deniz’in vefatı dolaysıyla bugün aziz ruhuna atfen Kur’an Hatmi okutulacak.
Gazeteci Nihat Mazmanoğlu’nun eşi Mine Deniz Mazmanoğlu ile kardeşleri Yahya ve Levent ile anneleri Şengül Deniz, Kur’an Hatmi’nin bugün saat 17.00’de Antakya- İskenderun yolu üzerindeki 500 Konutlar Çiğdem Apartmanı’nda okutulacağını bildirdiler.
Deniz Ailesi, bugünkü dini etkinliğe tüm dost ve sevenlerin davetli olduğunu duyurdu.