Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Baro, CMK tarifesinin iptali

Baro, CMK tarifesinin iptali için Dava aç
Hatay Barosu, Ceza Muhakemeleri Kanunu gereğince görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2017 yılı tarifesinin iptali ve bu işlem ile ilgili olarak da dava sonuna kadar yürütmenin durdurulması için dava açtı.
Dava dilekçesini, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez imzaladı. Dava dilekçesi, Danıştay Başkanlığı’na gönderilmek üzere Hatay İdare Mahkemesi Başkanlığı’na verildi. Dava dilekçesinde, 2017 yılı CMK tarifesindeki ücretlerin Avukatlık asgari ücretinin çok altında olduğu, artış oranlarının yetersiz kaldığı kaydedilerek, “Ücretler belirlenirken, Avukatın görevlendirildiği soruşturma veya kovuşturma aşamalarının ortalama süreleri, bu süreler zarfında avukatların yükümlülükleri gereği ortalama kaç dilekçe sundukları, kaç duruşmaya girmeleri gerektiği, temyiz yükümlülükleri ve benzeri hususlar dikkate alınmamıştır.
Dolaysıyla, belirlenen ücretlerin verilen emeğin karşılığı olmaması, gerek Anayasa’da yer alan eşitlik ilkesine gerekse de angarya yasağına aykırıdır” denildi ve iptali istendi.

Gözaltına alınanlar Serbest
İki hafta önce gözaltına alınan; Antakya, İskenderun ile Samandağ’dan SYKP üyesi ya da sempatizanı kişiler dün sabah adliyeye çıkartıldı.
Dün akşam saatlerine kadar sorguları süren sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Hataylı 18 yaşındaki genç, Adana Polisini alarma geçirdi
“UÇAĞIM KAZA YAPTI” DEDİ, OLANLAR OLDU…
Hataylı lise öğrencisi Orhan Özdeş, kendi yaptığı DRONE ile Adana’daki tarihi binaları görüntülemek isterken beklemediği bir kaza yaşadı. Uçurduğu cihazın düşerek bir ağaca takılması sonrasında Adana Polisini arayan Özdeş, “Uçağım düştü” dedi. Adana Polisini alarma geçiren olayın, gencin yaptığı DRONE’nun ağaca takılması şeklinde olduğu anlaşıldı.
İskenderunlu olan, Adana’da tarihi eski Kız Lisesi’nde drone eğitimi alan 18 yaşındaki lise öğrencisi Orhan Özdeş, Taşköprü ve Merkez Sabancı Camii’ni görüntülemek için kendi yaptığı Drone’u havalandırdı. Drone’nun görüntü aldığı sırada manevra yapmak isterken ağaca takıldığı ve düştüğü belirlendi. Olay, Adana Polisine uçak düşüşü olarak yansıyınca da, korku ve heyecan yaşandı.

155 POLİS İMDAT İPTAL, YENİ NUMARA 112…
Uygulama, 2 Şubat Perşembe günü başlıyor
“155 Polis İmdat Hattı”, ortak numara olan 112’de işlem görecek. Yeni uygulama, 2 Şubat Perşembe günü başlıyor. Hatay Valiliği, süreçle ilgili dün şu duyuruyu yayınladı:
“İçişleri Bakanlığı’nca yürütülmekte olan 112 Çağrı Merkezleri Projesi kapsamında ülke genelinde hizmet veren tüm acil ihbar hatlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’nde karşılanması işlemleri ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, Hatay ilimizde, bu güne kadar İtfaiye, AFAD, Sağlık, Jandarma ve Orman ile Doğa Koruma ve Milli Parklar birimleri devreye alınarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Sisteme dahil edilmesi gereken en önemli birimlerden biri olan 155 Polis İmdat ihbar hattının da 2 Şubat 2017 Perşembe günü saat 14.00’den itibaren devreye alınacak. Polis İmdat hattının 112 sistemine dâhil edilmesiyle beraber, vatandaşa acil hizmet hizmeti sunan tüm birimlerin bir koordinasyon içerisinde aynı merkezden yönetilmesi sağlanacak. 155 Polis İmdat hattı, ilk etapta ilimiz merkezine bağlı Antakya ve Defne ilçeleri ortak numara olan 112 hattına bağlanacak. Diğer ilçelerin de sisteme dâhil edilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir.”

Kimyeci, Şehircilik Şurası’na katıldı
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “Şehircilikte Yeni Vizyon” teması ile düzenlenen Şehircilik Şurası’na katıldı. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ankara dönüşü izlenimlerini şöyle aktardı:
“Şura, Türkiye’nin, insan odaklı yeni şehirleşme vizyonunu, gelişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenebilmesini amaçlıyor. Şehircilik Şurası’na; ülkenin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Şura, 3 ay boyunca devam edecek. Şura’da kentlerle alakalı sorunlar belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacak. Şura’da; şehirlerimizde kimlik, planlama ve tasarımdan kentsel dönüşüme, şehirleşme, göç ve uyumdan şehirleşmenin yeni vizyonunda yerel yönetimlerin rolüne kadar çok geniş bir yelpazede çalışılacak. Şura’nın ana teması, ‘Şehircilikte Yeni Vizyon’ olarak belirlendi. Şehirleşmenin Yeni Vizyonu’ndan Yerel Yönetimlerin Rolü’ne kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yapılacak. Şehircilik Şurası’ndan elde edilecek sonuçların ülkemize, milletimize ve Antakya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İstanbul’da çalınan lüks otomobiller olayı
SANIKLAR HATAY’DA ELE GEÇTİ
İstanbul’da, oto yıkamacılar ile otoparklardan lüks otomobilleri çalan çete, polisin 6 aylık takip sonucu çökertildi. Polis ekipleri, çalınan lüks araçların Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’da satıldığını belirledi. Polis, hırsızlık zanlılarını 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı, şüphelilerin, çaldıkları araçların parçalarını Hatay ve Ağrı ilinde sattığını tespit etti.
Polis, elindeki delileri değerlendirmek suretiyle, Hatay ve Ağrı’da 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, çete lideri olduğu öğrenilen Ahmet D., Akif A. ve Oktay A.’nın da aralarında olduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Samandağ Projesi ön elemeyi geçti
Samandağ Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın faydalanıcı taraf olduğu “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi” hibe programına “İklim Değişikliği Uyum Elçileri” adlı proje ile başvuru yaptı ve bu proje ön elemeyi geçti. Samandağ Belediyesi yetkililerinin açıklamasına göre, Proje ön elemeyi geçti ve başarılı projeler listesine girdi.
Söz konusu Proje’nin ikinci aşamadan da başarılı geçmesi durumunda, “İklim Değişikliği ve Uyum” konusunda ortaokul ve lise öğrencilere eğitim verileceği belirtilerek, “Aynı zamanda, ilçede bulunan STK’lar ve okullardan seçilen öğrencilerin katılacağı, alanında uzman isimlerin konuşmacı olacağı ‘İklim Zirveleri’ düzenlenecek” denildi.

Havalimanı’nda ‘valiz şikayeti’
KIRILMA VE PARÇALANMALAR OLUYOR
Hatay Havalimanı’ndaki valiz eşya alım bölümündeki işleyişle ilgili yakınma var. Hatay Havalimanı’na iniş yapan uçak yolcuları, eşyalarının tesliminde kimi zaman kırılma, parçalanma ve zarar görme gibi olumsuzluklar yaşandığını kaydederek ve valizlerin alındığı bölümdeki banttan tüm valiz ve diğer eşyaların yere düştüğünü hatırlatarak, yetkililerden bu yöndeki sıkıntının giderilesini istiyor. Yolcular, Havalimanı valiz teslim bölümündeki sistemin valizleri yere attığını ve zarara yol açtığını belirterek, Havalimanı yetkililerinden çözüm bekliyor.

3603 SÜRÜCÜYE CEZA
Trafik ekiplerinin kontrolleri sonucunda, son 7 günde toplam 3603 araç sürücüsüne ceza tutanağı düzenlendi.
İlimiz genelinde trafik akışının denetlenmesi ve düzenlenmesi kapsamında, trafik ekipleri tarafından 23-29 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde;
-16.626 araç kontrol edildi
-Kusuru tespit edilen 3.603 araç sürücüsüne İdari Para Cezası uygulandı
-73 motosiklet trafikten men edildi.

Bugün Enerji Verilemeyecek Yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için çalışmalarını sürdürürken, bugün kesinti uyguluyor. İlimizde, bugünkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi; Gülderen, Oğlakören ve Dikmece Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi; Harbiye Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi; Kurtuluş ve Çamaltı Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi; Sarımazı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın Enerji Verilemeyecek Yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin çalışmaları nedeniyle yarın ilimizde kesinti uygulanıyor. Yarın ilimizdeki enerji kesintisi programı şöyle:
Arsuz İlçesi; Madenli Mahallesine 8:30-17:30 saatleri arası,
Defne İlçesi; Harbiye Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi; Tülek Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

e-YDS 2017/2 Başvuruları
e-YDS 2017/2 İngilizce alanında, 25 Şubat 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Sınava başvurular, 25 Ocak – 16 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacak. Sınav, saat 14:30’da başlayacak ve 180 dakika sürecek. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından, bu sınavda kontenjan Ankara’da 4000, İstanbul’da 431, İzmir’de 72 olacak.

7 Günde 96 Kaza
ÖLÜ YOK, 74 YARALI
İlimizde son bir haftalık dönemde toplam 95 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 74 kişi yaralandı.
Resmi bilgilere göre, 23-29 Ocak tarihleri arasında meydana gelen 51’i yaralamalı, 44’ü maddi hasarlı trafik kazalarında 74 vatandaşı yaralandı.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANAN;
42 Sürücünün ehliyetine el kondu
İlimizde, 15 ilçe genelinde sürdürülen trafik kontrolleri sırasında alkollü araç kullandıkları belirlenen 42 sürücünün ehliyetine el konuldu. Resmi bilgilere göre, son 1 haftalık dönemde, ilimizdeki kontrollerde
alkollü araç kullandığı tespit edilen 46 araç sürücüsünün sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu. Bu arada
1.0 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 12 sürücü hakkında da adli işlem yapıldı.