Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Nüfus Müdürlükleri bugün ve

Nüfus Müdürlükleri bugün ve yarın açık
İlimizdeki İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri hafta sonları da açık tutuluyor. Valilik, uygulama ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Kimlik Kartı müracaatı, ülkemiz genelinde olduğu gibi, 02/01/2017 tarihinden itibaren ilimiz ilçe nüfus müdürlüklerimizce de alınmaya başlanmıştır. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 09.02.2017 tarih ve 21096 sayılı yazısı gereği, kimlik kartı müracaatlarındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların hizmetlerinin hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, İlçe Nüfus Müdürlükleri hafta içi saat 19:00 ve hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Vatandaşlarımızın, mevcut nüfus cüzdanları ile Alo 199 veya ekimlikrandevu.nvi.gov.tr portalı üzerinden randevu alarak Nüfus Müdürlüklerine gitmeleri sıra beklememeleri için uygun olacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIDA
Referandumda oy kullanacak seçmenleri belirleyen sandık seçmen listeleri bu sabah askıya çıkıyor. Muhtarlık bölgesi askı listeleri bu sabah 08.00’de askıya çıkarılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 26 Şubat tarihinde askıdan indirilecek.

CEZAEVİ FİRARİSİ YAKALANDI
Antakya Cezaevi’nden 3 yıl önce firar eden hükümlü İskenderun’da yakalandı. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 17 yıl hapis cezası alan İ.M., İskenderun Barbaros Mahallesi’ndeki bir evde operasyonla yakalandı ve adliyeye teslim edilerek yeniden cezaevine konuldu.

“Anadil Günü” etkinliği: YARIN…
Akdeniz Arap Dili ve Kültürü Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisini düzenlenecek olan “ Dünya Anadili Günü “ hafta sonunda kutlanıyor.
Etkinlik, 19 Şubat Pazar günü 16.00 ile 18.00 saatleri arasında, Harbiye-Gümüşgöze kavşağındaki Gözde Düğün Salonu’nda yapılıyor.

YARAR’ın acılı günü
BABASI VEFAT ETTİ
Yayladağı’nın ileri gelenlerinden, halen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev yapan Daire Başkanı Zafer Yarar, Baba acısı yaşadı. Yarar’ın Babası vefat etti.
Yayladağı-Aşağıpulluyazı Köyü’nden, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı ZAFER YARAR’IN Babası SAİT YARAR’ın cenazesi dün Cuma Namazı sonrası Yayladağı-Aşağıpulluyazı Köyü’nde defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Eczacı Teknisyenleri Gecesi
BUGÜN AKŞAM
Hatay Eczane Teknisyenleri Derneği geleneksel dayanışma ve yeni yönetimle tanışma yemeği bugün düzenleniyor. Antakya ve Defne ilçelerindeki eczane çalışanları teknisyenler, bugün Harbiye Kule Restaurant’ta yapılacak dayanışma yemeğinde buluşacak. Eczacı Teknisyenleri için geceye girişin 20 TL olduğu duyuruldu.

KOSGEB KREDİ BAŞVURUSU
SON GÜN: 20 ŞUBAT
Kosgeb ile girişimcilik kurslarını sürdüren Samandağ Belediyesi, vatandaşların kredi desteğinden yararlanması için duyuruda bulundu. Bugüne kadar yaklaşık 1000 kişiye girişimcilik sertifikası veren Samandağ Belediyesi, kredi destekleri konusunda da vatandaşa yardımcı oluyor. Bu konuda yapılan açıklamada, KOSGEB kredi desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların 20 Şubat’a kadar başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. KOSGEB Genel Müdürlüğü açıklaması şöyle:
“KOSGEB kredi desteğinden yararlanmak isteyenler, 13 Şubat itibariyle başlayanların KOSGEB başvurularını en geç 20 Şubat’a kadar sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet sitesinden yapması gerekiyor. 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşulları da cazip tutarak, ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacak. Desteğe hak kazanan KOBİ’lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları gerekecek. 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelerin belli olmaya başlayacak,. Hak kazanan işletmelerin SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecek.”

AÜ Güz Sınavları: 4-5 MART’TA
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan Güz Dönemi Bütünleme Sınavı 4-5 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
MKÜ’de, akademik çevrelere yönelik duyuruda, sınavın 4-5 Mart tarihlerinde yapılacağı duyurulu ve “Sınav için görev tercihleri http://gis.atauni.edu.tr internet adresinde açılmıştır. Sınavda görev almak isteyen görevlilerin, 20/02/2017 – 12:00’a kadar bilgilerini güncellemeleri ve görevli işlemleri sisteminden görev talebinde bulunmaları gerekmektedir” denildi.

İSTE Başarısı
İSTE, YÖK’ün 100/2000 doktora bursu programına dâhil oldu.
Bu konuda paylaşılan bilgiye göre; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 111 devlet üniversitesi arasında; YÖK’ün 100/2000 doktora programına (100 stratejik alanda 2000 doktora öğrencisi yetiştirilmesi) başvurusu kabul edilen 53 üniversiteden biri oldu.