Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Topal, enflasyonla mücadeleye hükümet desteği istedi:

Elektrik, Su, Gaz, Ulaşım,

Elektrik, Su, Gaz, Ulaşım, Otoyol, Köprü Geçiş Ücretleri İndirilsin!

CHP’li Milletvekili Serkan Topal, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada, hükümetten, enflasyonla mücadele konusunda kendi yetkisindeki hizmetler için adım atmasını istedi.

Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM’de Salı günü gündem dışı konuştu ve elektrik, doğalgaz, havayolu karayolu ulaşımı, su, köprü ve otoyol geçişlerinde % 10 indirime gidilmesini istedi. Topal, enflasyon ile topyekun mücadele kapsamında, hükumetin kamu ürünlerinde destek vermesi gerektiğini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:
“TBMM Başkanlık Divanı Hükumete çağrı yapmalıdır. Hükûmet, enflasyonla mücadele kapsamında özel sektöre çağrı yapmaktadır. Bu kapsamda, bazı ürünlerden yüzde 10 indirim yapılmaktadır. Milletin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hükûmet’e kamu ürünlerinde yüzde 10 indirim çağrısı yapamaz mı? Örneğin, halkın bütçesini direkt ilgilendiren elektrik, su, gaz, toplu ulaşım, hava yolları ücretleri, otoyol, köprü geçişleri gibi kamuya ait hizmet bedellerinde yapılan zamlar geri alınmasa dahi, Hükûmet’in enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10 indirim yapmasını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı halkımız adına talep etmelidir. Bu, Milletimi-zin Vekilleri olarak bizlerden beklentisidir. Başkanlık Divanı bu beklentiye cevap ver-melidir.” -Cemil Yıldız-