Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yere çöp atmamayı bir türlü öğrenemedik …

Marka kent iddiasındaki Antakya’ya

Marka kent iddiasındaki Antakya’ya yakışmayan görüntüler

Günde üç defa tozu alınan, sabah akşam paspas edilen, kirlenmesin diye ayakkabıyla girilmeyen evlerde yaşıyoruz ancak, elimize geçirdiğimiz bilumum çöpleri yerlere atmakta ve çevreye zarar vermekte tereddüt bile etmiyoruz. Bu duyarsızlık Harbiye Caddesi kışla karşısındaki otobüs durağında sık olarak yaşanmakta ve durak-çevresi sürekli çöp merkezi haline getirilmekte. Kabahatler Kanunu’na göre çevreyi kirletmenin para cezası olmasına rağmen, bu kurala uyanların pek de olmadığı görülmekte.
Durağa 50 metre mesafede çöp konteyneri olmasına rağmen poşet, kağıt, ambalaj, şişelerin yere atılması marka kent iddiasındaki Antakya’ya yakışmayan görüntüleri de beraberinde getirmekte. Temizlik görevlilerinin bölgede çalışmalarını aksatmamasına rağmen durak ve çevresinin sürekli çöp merkezine dönüşmesi duyarsızlığın had safhada olduğunu bir kez daha gözler önüne sermekte.
50 metre yürümeye üşenen, çöpleri yere atmaktan çekinmeyen vatandaşlar için durak çevresine çöp kutuları yerleştirilmesiyle sorunun çözülebileceği belirtildi. -Mehmet ÖZGÜN-