Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4180 dönüme ekim, 4180 kişiye iş…

Yayladağı ilçesindeki çilek üretimi

Yayladağı ilçesindeki çilek üretimi bölgedeki işsizliği de düşürdü

İlimiz Yayladağı ilçesinde, mazisi 3 yıl öncesine dayanan çilek ekimi, üretimi ve pazarlaması, ilçe halkı için önemli bir gelir kapısı oldu. Yayladağı ilçesinde 4180 dönümlük arazide çilek ekimi yapıldığı ve yılda yaklaşık 80 Milyon Liralık gelir sağlandığı belirtildi. Yayladağı ilçesindeki, geçmişi 3 yıl olan çilek üretimi, bölgede işsizliği de düşürdü. Tahminlere göre, 4180 dönüm arazide 4180 kişi çalışıyor.
Hatay Valisi Rahmi Doğan da geçtiğimiz hafta içinde Yayladağı ilçesine gitti ve yetiştirilen çilek ve mantar bahçelerini gezdi, hatta çilek hasadına da katıldı.
Bölgeye giden Vali Rahmi Doğan’ın, çilek üretimi ile ilgili açıklamaları şöyle:
“Bölgemizde 3 yıl önce başlayan çilek yetiştiriciliği, her yıl artarak devam etmekte. Bu yıl, 4.180 dönümlük bir araziye ekimi yapılan bu ürün, tahmini 4.180 kişiye istihdam sağlamakta. Bu istihdamın büyük çoğunluğunu, sınır ilçesi olması sebebiyle, savaştan kaçıp gelen Suriyeli misafirlerimiz oluşturuyor.
Hasat edilen çileğin %70-80’i yurtdışına ihraç edilerek, Yayladağı ilçemize yılda 80 Milyon TL’lik bir gelir sağlamakta. Ekonomik getirisinin yüksek olduğunu gören çiftçilerimiz de artık boş arazilerini çilek yetiştiriciliği ile değerlendiriyor. Önümüzdeki yıllarda çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerin artarak devam edeceğine inanıyorum.” -Selvi Günay-