Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATB-KOSGEB İşbirliği ile Girişimcilik Eğitimi:

30 Kursiyer… KUSEYRİ: İstihdama

30 Kursiyer…

KUSEYRİ: İstihdama katkı sunan her proje bizi sevindirir

Antakya Ticaret Borsası (ATB) ve KOSGEB İşbirliği ile gerçekleştirilen “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Pazartesi günü başladı. Kursa 30 kişi katılıyor. Bu arada, ATB ile KOSGEB arasındaki protokol de dün imzalandı.
Antakya Ticaret Borsası (ATB) ve KOSGEB işbirliği ile 19 Şubat Pazartesi başlayan ve yarın sona ermesi beklenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, imza töreninde şunları söyledi:
“Kent ekonomisine kazandırılan her girişimcinin, başta istihdam ve sosyal refah olmak üzere ilimizin temel göstergelerinin artması yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendirmekteyiz. Çünkü Türk ekonomisinin en önemli hedeflerinden biri; girişimcilik ruhunun her kesime yayılmasıdır. Bu hedefe ulaşmak için her kurum ve kuruluşun mutlaka işbirliği içerisine girmesi gerekmektedir. Bu işbirliklerinin artması, kentin ekonomik göstergelerini en üst seviyeye çıkmasını sağlayacaktır.”
ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, yeni dönemin başkanı olması beklenen Ali Celal Mursaloğlu ile yine yeni dönemin Meclis Başkan Adayı Veliş Bahadırlı, Meclis ve Yönetim Kurulu üyesi Ünal Çolakoğlu ile KOSGEB Müdürü Hayrettin Çevik yanı sıra 30 kursiyerin katıldığı törendeki konuşmasında, bu tür eğitimlerin, projesi olan ve yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.
Kuseyri, şöyle devam etti:
“Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, doğru hamleler ve emin adımlarla ilerlemek sizlerin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Gerek Borsamız, gerekse bünyemizde faaliyet gösteren ve sizlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezimizle, işlerinizin geliştirilmesi ve yeni fikirlerinizin bütçenize en uygun şekilde hayata geçirilmesi yönünde her türlü danışmanlık desteğini sunmaya hazır olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek istiyorum.
Çünkü sizlerin açacağı işletmelerin büyümesi, gelişmesi, her yönü ile Hatay ekonomisine katkı sağlayacak ve özellikle işletmelerinizde yaratacağınız istihdam, ilimizin işsizlik probleminin çözümü yolunda çok büyük bir anlam ifade edecektir.
Katılmış olduğunuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı neticesinde; risk alabilen, farkındalık oluşturan, yenilikçi, araştırmacı kendi işinin patronu, vizyon ve misyon sahibi siz yeni girişimci adaylarının en kısa zamanda işletmelerinizi kurarak, hazırladığınız iş planlarıyla KOSGEB’ten destek alacağınıza inancım tamdır.
Antakya Ticaret Borsası olarak, toplumun her kesimine açık olan böyle bir eğitimin verimli geçmesinden ve önemli bir ihtiyacı karşılamasından mutluluk duymaktayız. Bu tür sosyal içerikli projeleri destekleyerek sivil toplum kuruluşlarına ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız.
ATB ile KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler, eğitimin sonunda sertifikalarını alarak ilimiz ekonomisine kazandırılacaklardır.”  -Cemil Yıldız-