Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir hamlesi

Antakya’da 15 mahallede, toplam

Antakya’da 15 mahallede, toplam 5,5 km uzunluğunda ‘Sokak Restorasyonu’ hamlesi başlatıldı. Başkan Savaş, eline çekiç alıp ilk vuruşu yaparken, “Hatay’a, EXPO ve Gastronomi Şehri gibi projelerle güzellik katmaya çalışıyoruz” açıklaması yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi; Antakya’nın Ulu Cami, Güllü Bahçe, Zenginler, Yeni Cami, Şehitler ve Gazipaşa Mahallelerinde bulunan 15 eski cadde ile sokakta restorasyon çalışmaları başlattı. Toplam uzunluğu 5 bin 500 metre olan 15 cadde, sokak ve çıkmazda gerçekleştirilecek iyileştirme ve yenileme çalışmaları, Başkan Lütfü Savaş’ın, eline çekici alarak vuruş yapmasıyla başlatıldı.
Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un da katıldığı Perşembe günkü restorasyon başlangıcı töreninde, sokak ve caddelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren KUDEB Şube Müdürü Ratibe Buğrahan, “Gerçekleştirilen çalışmada, sokağa bakan cephelerde çatı onarımı, sıva-boya tamiratı, eski ve özgün taşların ortaya çıkarılması ve aydınlatma yapılıyor. Çalışmalarımıza, Kahraman Sokak’tan başladık. Belediyemize ait olan 10 tescilli yapımızda da restorasyon çalışmalarına başladık” dedi.
CHP’nin Antakya Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatunoğlu da, projenin Antakya’ya çok yakışacağını ifade etti. Belediye başkanı seçilmesi durumunda, bu sokakların Antakya için cazibe merkezi haline geleceğini de belirten Hatunoğlu, bu çalışmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile beraber başaracaklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, bu çalışmaların 9 yıl önce Örnek Sokak’ta başladığını hatırlattığı törendeki konuşmasında şöyle dedi:
“Amacımız, sadece sokaklarımızın güzel ve estetik görünmesini değil, şehrimizin ticaret ve turizmine de katkı sağlamak. Biz, kentimizin güzelliklerimi tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz. Asi Nehri’nin güzelleşmesi, EXPO, Gastronomi gibi tüm projelerimizi, şehrimize değer katması için gerçekleştiriyoruz.”
Açılıştan sonra sokaklarda gezerek yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Savaş, işçilerle birlikte duvar onardı. -Cemil Yıldız-