Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dini istismar eden terör örgütleriyle mücadelede Dini Bilgi Eğitimi…

İl Müftülüğünde, “Dini İstismar

İl Müftülüğünde, “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu bir seminer programı düzenlendi. Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak, il Müftülüğü konferans salonunda Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz tarafından verilen seminere, Hatay Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Müdür Yardımcıları ve personeli katıldı.
Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, etkinlikle şunları söyledi:
“Din istismarı konusu, bugün İslâm ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine de dönüşmüştür. Dini olduklarını ve İslam’ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken Fetö, Deaş, El-Kaide, Boko Haram gibi terör örgütleri, en büyük zararı Müslüman toplumlara, beraberliğimize geleceğimize ve gençlerimize vermektedir.”
Mekki Solmaz, şöyle devam etti:
“Tolerans göstermeden, hedef saptırmadan, bilgi kirliliğine yol açmadan, titiz ve fedakar adımlar atarak devletin bekası ve geleceği için, toplumun huzur ve selameti için din istismarı ile mücadele edelim. Ne aldatan ne de aldanan olalım! Sade vatandaşlarımızla, münevver insanlarımızla, din görevlilerimizle, yazarlarımızla, sanatçılarımızla, akademisyenle-rimizle, amirimiz ve memurumuzla hep birlikte dinin doğru anlaşılması ve yaşanması konusunda üzerimize düşen mesuliyeti yerine getirelim. Bir olalım beraber olalım, kardeş olalım, hep birlikte büyük Türkiye için çalışalım.” -Mehmet Durmaz-