Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dört parmağı ile şov yapanlar

Onun İçin Ne Yaptılar?

Onun İçin Ne Yaptılar?

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölümü nedeniyle kısa bir değerlendirme yapan Necmettin Çalışkan, “Dört parmağı ile şov yapanlar, acaba meydanlarda bu parmaklarını sallamak dışında Mısırlı Müslümanlar için ne yaptılar?” diye sordu.

Mısır’ın seçilmiş ilk sivil Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin yargılama sürecinde yaşamını yitirmesi ile başlayan tartışma sürüyor. Durumu değerlendiren isimlerden biri de, Saadet Partisi’nin Hatay’daki güçlü ve önemli ismi, Necmettin Çalışkan oldu.
Konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Dört parmağı ile şov yapanlar, acaba meydanlarda bu parmaklarını sallamak dışında Mısırlı Müslümanlar için ne yaptılar? Altı yıldan beri en küçük bir diplomatik girişimde bulunuldu mu? Herhangi bir girişim yapılsaydı nasıl sonuç alınabilirdi? Bağırıp çağırarak hamasetle dış politikada bir yere varılamayacağını bilmek için müneccim olmaya gerek var mıydı? Öyle esip kükreyenler, asıp kesenler, mangalda kül bırakmayanlar, bugün sadece acı sonun ağıtını yakıyor” diyen Çalışkan, “Gözyaşları günahlarımızdan bizi arındırır mı bilinmez ama, samimi isek, Mısır zindanlarında hala zulüm görenler için harekete geçme fırsatı var, değerlendirelim. Yoksa daha çok gıyabi cenaze namazı kılarız bu gidişle” değerlendirmesinde bulundu. -Tamer Yazar-