Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Heyet, Tarım Paketiyle Ankara’da…

ATSO Heyeti, Milletvekili YAYMAN

ATSO Heyeti, Milletvekili YAYMAN eşliğinde Tarım Bakanı ile görüştü, İstekler Paketi sunuldu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile birimindeki, tarımla ilgilenen kişilerden oluşan heyetin bir günlük Ankara ziyaretlerinde gündem, Hatay tarımı ve çiftçisinin sorunları oldu. Heyet, Ankara’da, Milletvekili Hüseyin Yayman’ın aracılığıyla, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Görüşmede, Hatay’da patates ve soğan üreticisinin sorunları, çilek üreticisine teşvik ile tarımsal analizler için laboratuvar kurulması konuları masaya yatırıldı.
Bakan Bekir Pakdemirli ile görüşmeyi özetleyen ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, şunları paylaştı:
“Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Lütfi Danahaliloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız ile birlikte, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’yi makamında ziyaret ettik. Ziyarette, Sayın Bakanımızdan; Hataylı soğan ve patates üretimi yapan çiftçilerimizin yaşamış olduğu sorunlar ve çözüm önerilerimizi, Yayladağı çilek üreticilerimize fide desteği talebi ile Tarım Laboratuvarı ve İhracatçılarımızın ürünlerinin analizlerinin yapılması için gerekli olan laboratuvar cihazları talebinde bulunduk.
Sayın Bakanımız, konunun yakından takipçisi olacağını bizlere iletti. Sayın Bakanımıza, göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.”
ATSO Heyeti, Perşembe günkü Ankara ziyaretinin ikinci durağında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı, aynı zamanda hemşerimiz Alpaslan Bayraktar’ı makamında ziyaret ederek, Hatay’ın Enerji ve Doğalgaz yatırımları ile ilgili talepleri iletme fırsatı buldu.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Ankara temasları sırasında kendilerine destek olan Milletvekili Hüseyin Yayman ile ilgili olarak da, “Bizleri, Ankara ziyaretimizde bir an olsun yalnız bırakmayan, üyelerimizin ve ilimizin sorunlarını Bakanlıklara aktarma fırsatını bizlere sağlayan Sayın Hüseyin Yayman’a, şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi. -Cemil Yıldız-